HomeWriting2k per maand met bloggen? Ga dan voor een Engels blog.

2k per maand met bloggen? Ga dan voor een Engels blog.

2k per maand met bloggen? Of zelfs meer? Is dat mogelijk? Ja zeker, (de tip, die de meeste loopbaan coaches je niet geven, sowieso geven wij veel informatie weg voor ondernemers, lees dus ook onze andere artikelen en bekijk Carriere Tijd. Wij zijn de web coach!), ga dan wel voor een Engels blog. Met een Nederlands blog zal je niet snel 2k per maand halen en financieel onafhankelijk zijn. Tenzij je misschien meerdere blogs hebt. Bloggen in Nederland is een beetje uit en het is lastig om er nog tussen te komen. Dan moet je wel een heel goed idee hebben en goed zijn in marketing.

Nederland is natuurlijk ook maar een klein landje. Als je in het Nederlands schrijft heb je alleen bezoekers uit Nederland en België. Maar ga jij voor een Engels blog dan heb je bezoekers uit de hele wereld. Uiteraard is bloggen in het Engels wel moeilijker. Er is namelijk meer concurrentie.

Dus hoe ga jij dit aanpakken?

Bedenk een goede naam, misschien wil je wel je eigen naam in de domeinnaam. Er zijn vele grote bloggers met hun eigen naam in hun domainnaam. Denk aan Neil Patel, Jeff Bullas en nog veel meer. Ze hebben inmiddels (5 tot 10 jaar later) miljoenen bezoekers op hun blog en verdienen duizenden dollars met hun website. Sommige bloggers zijn zelf miljonair dankzij hun blog. Ze waren er wel vroeg bij. Maar er is nog steeds ruimte voor talent op het web.

Hoe ga jij dit Engelse blog dan aanpakken?

1.Domeinnaam vastleggen

Leg een domeinnaam vast bij bijvoorbeeld hostnet.nl. Verwerk je eigen naam erin. Maar je kan ook voor een niche gaan. Zoals een autoblog, een mannenblog, een vrouwenblog, een beautyblog, een foodblog etc. Of ga je voor een combinatie van beauty en fashion? of wil je meer een allround blog? Het kan allemaal! Waar ligt jouw interesse en jouw expertise? Kies een goede naam. Wat wel lastig is tegenwoordig. De meeste goede namen zijn helaas al weg. Je moet dan wat geld neerleggen voor een goede naam en deze kopen van iemand anders. Maar een goede naam is het zeker waard. Er zijn mensen die veel geld verdienen met het handelen in domeinnamen en websites. Er zijn zelfs websites die voor miljoenen verkocht worden. Like what?

2.website design

Nadat je een website domein naam hebt gekocht en hosting hebt gekocht, heb je een website nodig. Je gaat natuurlijk niet voor een standaard design (gratis WordPress thema). Nee je wilt een originele website (zoals deze misschien?!) Voor WordPress designers kan je terecht op Fiverr. De site voor alles eigenlijk. Voor 250 euro heb je een mooie website. Je kan ook voor een Nederlands bedrijf gaan maar die vragen soms hoge bedragen. Nergens voor nodig. Ook heb je een logo nodig. Ook deze kan je prima vinden op Fiverr. Tik in: logo design en je vindt honderden freelancers voor een logo voor een prima bedrag. Je kan zelf aangeven wat je mooi vindt, maar je kan het ook aan de designer overlaten. Ook deze zijn uiteraard creatief. Vind je onze logo en creaties mooi? Neem dan hier contact op. Ook wij maken voor mooie bedragen de leukste designs, logo’s, flyers, visitekaartjes etc.

3.Content

Content is key! Goede kwalitatieve content wordt waardeert door Google. Ben jij zelf goed in Engels? Ga jij je artikelen zelf schrijven? Of wil je ze liever laten schrijven? Ook voor goede artikelen kan je hier terecht. Laat ook keyword onderzoek doen. Concurrentie onderzoek etc. Ga niet alleen over je leven schrijven, want dat zal je niet veel bezoekers opleveren. Een voorbeeld voor een vrouwenblog: geef dating tips, schrijf over de laatste fashion en beauty trends etc, geef tips voor moeders etc vanuit eigen ervaring etc. Kijk naar je concurrenten, maar geef er je eigen draai aan. Maak een uniek concept. Maak het meer een online magazine. Des te meer kans op succes en money.

4.Marketing

Hoe ga jij je blog/online magazine aan de man brengen? Misschien ben jij al een bekende influencer (TikTokker, Youtuber, Instagrammer) dan heb je al een voorsprong en een groot publiek voor je site. Maar misschien begin jij bij 0. Niet getreurd. Ook wij begonnen bij 0 en hebben inmiddels 10.000 unieke bezoekers per maand op deze website. En dit met name door goede artikelen en SEO. Vergeet SEO niet. Geen idee wat dit is? Lees dit dan eens.

Je kan uiteraard ook betaald adverteren op Google en social media om zo naamsbekendheid te krijgen, je kan samenwerken met influencers. Maar de beste manier is toch organic traffic. Organic traffic zijn gratis bezoekers via Google en die krijg je door goede content, de juiste keywords en door SEO. Ook voor SEO kan je op Fiverr terecht.

5.Hoe verdien je er geld mee?

De meest bekende manier is Google Adsense, maar dit is helaas geen vetpot. Zodra jij meer bezoekers hebt kan je gaan voor Ezoic of Mediavine. Lees hier meer over Mediavine. Daarnaast kan je affiliate marketing gebruiken. Producten aanraden en hiervoor een percentage van de sale verdienen. Meer weten over affiliate marketing? Bekijk dan deze cursus. Goed en niet duur. Het leert je alles wat je moet weten. Affiliate marketing kan je een mooi extraatje opleveren en je kan het ook gebruiken op bijvoorbeeld Instagram. Investeer in een goede cursus en heb er profijt van.

Daarnaast kan je bij +-10.000 unieke bezoekers of meer en goede andere statistieken aanvragen krijgen voor gesponsorde content en banners. Ook dit kan je mooi geld opleveren. Alles bij elkaar zit je zo op de 2k per maand met een Engels blog. en 2k is gewoon een fulltime inkomen..en dat online! Het kan dus wel.

Tot slot kan je je eigen producten verkopen en een webshop koppelen aan je blog.

Alles bij elkaar meer dan 2k per maand. Financieel onafhankelijk. Dat klinkt toch heerlijk?

Heb jij nou wel een idee, maar heb je toch hulp nodig met de uitwerking en de stappen hierboven? Wij zijn er voor je. Voor een klein bedrag helpen wij je met alle stappen. Het lijkt misschien allemaal erg ingewikkeld, maar het valt wel mee. Je moet hard willen werken, de juiste stappen volgen, cursussen nemen etc.

Het ook geduld en hou dus vol!

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments