Een succesvol blog beginnen: dat kan! Ja ook nog anno 2021!

We hebben al veel geschreven over bloggen, maar er kan natuurlijk altijd meer bij! Al hoewel je steeds meer bloggers over ziet gaan op andere social media zoals Instagram en Youtube zijn er nog altijd trouwe bloggers die graag schrijven en natuurlijk zijn er altijd mensen die graag lezen.

Maar wat is nou belangrijk? Hoe onderscheid je jezelf tussen al die bloggers?

Wij hebben 3 tips voor je op een rijtje gezet:

1.Persoonlijkheid

Zorg dat je jezelf laat zien en our motto is : Just Be Yourself! Laat jouw lezers zien wie je bent. Op deze manier creëer je een band met je lezers. Veel bloggers zijn hetzelfde. Zorg dat je jezelf onderscheid met een origineel blog en originele content. Geef er je eigen draai aan. Wat ook belangrijk is om een eigen mening te hebben. Wees dus geen meeloper, maar kom met originele dingen. Meelopers hebben we al genoeg in deze wereld. Wees niet bang om anders gevonden te worden en je eigen mening te geven.

2. Wees actief

Wees actief op je blog. Schrijf niet alleen veel artikelen, maar reageer ook op je reacties en op andere bloggers. Wees gewoon actief! Plaats niet af en toe wat, maar plaats elke dag wat of als het kan 2 a 3 keer per week. Het zal je uiteindelijk belonen. Hoe meer goede content, hoe meer bezoekers op jouw blog en hoe meer kans om er geld mee te verdienen. Wil jij nou echt goede content? Je verdiepen in SEO? Bekijk dit dan eens.

3. Zorg voor social media kanalen

Uiteraard moet je ook zorgen voor sociale media kanalen. Social media is anno 2021 niet meer weg te denken. Denk dan aan Facebook, Twitter, Instagram en Youtube. Promoot jouw blog via deze kanalen. Je kan er uiteraard ook voor kiezen om naast je blog een YouTube account te beginnen. Best of both worlds! Een blogger en vlogger.

Een succesvol blog beginnen? Het kan dus met deze tips, ga ervoor!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here