Affiliate marketing: de trend voor de toekomst.

Maar om te beginnen: wat is het nou precies?

Affiliate marketing is een vorm van online marketing. Er zijn veel mensen die zich hier veel mee bezig houden en websites hebben waarbij ze producten aanraden en dan dus een commisie krijgen over de verkoop. Je kan dit doen via een website, maar het kan dus ook via social media. .

Er wordt momenteel veel tijd en moeite geïnvesteerd in het werven van bloggers en influencers voor affiliate programma’s. Een logische reactie op de enorme groei van het aantal bloggers en de populariteit rondom influencer marketing. Affiliate marketing kan voor veel bloggers interessant zijn als verdienmodel voor hun blog. Er zijn bloggers die veel geld verdienen met affiliate marketing. Sommige wel tienduizenden euro’s per dag. Denk aan affiliate marketing King Jacko Meijaard van Internet Succes Gids. Lees hier meer over hem.

Adverteerders en affiliates kunnen elkaar direct benaderen maar er zijn ook gespecialiseerde affiliate netwerken. Bekende Nederlandse affiliate marketing-netwerken zijn Daisycon, Tradetracker en Awin. Bij een affiliate netwerk zijn al duizenden affiliates en adverteerders aangesloten. Fashionchick werkt bijvoorbeeld met vele fashion webshops. De leukste kleding producten vind je daar terug en zij werken dus ook met het affiliate marketing verdienmodel.

Is affiliate marketing iets voor jou? Ben jij een social media influencer? Of heb jij een blog waar je producten op wil promoten? Bekijk deze cursus dan eens en leer alles over de toekomsttrend: affiliate marketing.

Bekijk onze shop voor andere mogelijkheden van online verdienen!

Succes!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here