HomeWritingBloggen in het Engels. Een goed idee?

Bloggen in het Engels. Een goed idee?

Bloggen in het Engels, wel of niet doen?

Je kan het wel doen, maar zorg wel dat je Engels goed is (he, I know, je begitn ergens). Zo niet dan kan je beter je artikelen laten schrijven. Je kan goede en goedkope tekstschrijvers vinden op Fiverr of Upwork. Goed zoeken, want er zit veel slechte en goedkope kwaliteit tussen.

De websites voor alles eigenlijk. Voor je web design, voor je creatieve werk, voor je artikelen etc. De site voor de creatieveling en artiest! Ondernemen hoeft niet duur te zijn en je hebt niet altijd een duur PR agency nodig.

Je kan veel meer mensen bereiken online. Nederland is natuurlijk maar een klein landje in vergelijking met de rest van de wereld. Wil jij dus echt groot worden met je blog of brand? Begin dan in het Engels. Begin niet een personal lifestyle blog, maar een brand. Bedenk een merknaam. Ga voor een allround concept voor mannen, vrouwen, artiesten, ondernemers etc. Bedenk een businessplan en focus je op een bepaalde doelgroep. Biedt mensen informatie aan, educatie etc. Leer mensen iets over onderwerpen waar je veel vanaf weet. Je kan ook tekstschrijvers aannemen. Bloggen is voor iedereen en bloggen in het Engels kan je veel brengen. Je kan meer verdienen met premium advertisers bijvoorbeeld.

Maar vergeet niet dat je ook meer concurrentie hebt in het Engels. Er zijn meer smartass people on this planet. Maar aan die concurrentie kan je werken door te zoeken naar de juiste keywords en te zorgen voor goede SEO. Ja daar heb je haar weer met SEO, maar dat is toch echt de key om te scoren in Google en het is ook nog best lastig om iemand te vinden die niet goedkope troep SEO aanbied (blackhat SEO etc). Dont try this at home. Goede SEO marketeers vinden is nog best lastig.

Naast dat je natuurlijk aan social media moet denken. Social media en SEO zijn beiden key namelijk in 2023!

Doe dus een zoekwoorden analyse, kies de juiste zoekwoorden en zorg voor goede artikelen. Op Fiverr of Upwork zijn er genoeg goede tekstschrijvers te vinden die dit voor je blog kunnen doen.

Bloggen in het Engels? Gewoon doen! Je kan het.

Blog miljonair worden in het Engels? Ook dat kan! Maar verwacht de eerste paar jaren niet teveel.Blog succes kost nou eenmaal tijd.

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments