HomeWritingBloggen is een lange-termijn investering. Heb jij het geduld?

Bloggen is een lange-termijn investering. Heb jij het geduld?

#ad

Bloggen is leuk, bloggen geeft afleiding, bloggen is een vrijetijdsbesteding, maar bloggen kan ook geld opleveren (en ja hard maar waar:daar doen we het uiteindelijk voor). Hoe kan je jou blog nou goed promoten en onder de aandacht krijgen van mensen?

Veel bloggers geven aan het gewoon voor de leuk te doen. Ze willen hun ei kwijt en hun ideeën en creativiteit. Maar eerlijk is eerlijk, willen we niet stiekem allemaal geld verdienen met onze passie? Op ze minst een parttime inkomen om dit zo te combineren met een andere baan? Thats the dream, right? Na 5 tot 10 jaar leven van jouw blog. De wereld rondreizen en geld verdienen. Perfect!

Maar dat geld kan dus wel 5 tot 10 jaar duren. Heb jij daar het geduld voor om zo te lang te wachten, te schrijven en te investeren voor weinig? Wij zitten nu op 1.5 jaar dus we hebben nog een lange weg te gaan, want heel veel verdienen we er nog niet mee.

Enkele manieren om het blog making money with it proces te versnellen:

1.Schrijf dagelijks

Dagelijks is veel, I know, maar probeer elke dag een artikel te schrijven. Doe je dit naast je werk? Probeer dan voor werk of na werk een artikel te schrijven. Hoe meer je schrijft hoe beter voor het aantal bezoekers en de populaireit van je blog. Google houdt van consistency. Schrijf wel artikelen die mensen graag willen lezen. Als je elke dag schrijft heb je binnen een jaar meer dan 300 artikelen! Hou je dit zo een aantal jaar vol dan zit je binnen een paar jaar op 1000 artikelen en dat is toch wel een behoorlijk aantal.Het blog van Ben van blogtrommel heeft inmiddels meer dan 900 artikelen. Maar hij heeft hier 10 jaar over gedaan. Het kan dus ook in 3 jaar.

Life of an Artist heeft ongeveer 7000 artikelen en dat in 1.5 jaar (ja we hebben keihard gewerkt!). en het resultaat shows: meer dan 10.000 unieke bezoekers per maand. Maar hier hebben we keihard aan gewerkt. Het hele internet voor afgestruind, veel gelezen etc. Het resultaat mag er inmiddels wezen. Elke dag komen er meer bezoekers bij en we zitten gemiddeld op de 400 bezoekers per dag.

2.Marketing/promotie

Uiteraard kan je het blog proces ook versnellen door aan marketing te doen. Te investeren in je blog. Je kan adverteren op Facebook en Instagram om zo meer naamsbekendheid en likes of volgers te krijgen. Mensen moeten jouw blog kennen en vinden. Zo bouw je een vaste lezersgroep op. Maar je kan ook denken aan visitekaartjes en deze bijvoorbeeld overal neerleggen. In restaurants, koffiezaakjes, bibliotheken, op festivals/events, maar ook in de trein en metro. Ja dat lees je goed: gewoon in de metro. Opzoek naar leuk promotiemateriaal? Kijk dan eens hier. De website voor alles met betrekking tot het promoten van jouw blog/business. Promotieproducten zijn geweldige marketingtools om naamsbekendheid te genereren. Print je logo erop en promoot jouw blog/merk. Of je nu wilt opvallen op festivals (nu even moeilijk uiteraard, of op andere events je blog wil promoten, dit is de manier. Je kan het zo gek niet bedenken. Wat dacht je van deze leuke mokken? Verwen je blog/redactie collega’s met een lekkere kop koffie op kantoor met deze mokken. Maar visitekaartjes en flyers doen het ook altijd goed.

3.Denk aan SEO

Vergeet SEO niet. SEO zorgt voor rankings in Google. Je kan zelf een cursus volgen of een SEO-expert vinden.

Je hebt als beginnende blogger waarschijnlijk ook geen kapitalen om te investeren. Maar dat hoeft ook niet. Je moet gewoon weten waar te kijken. SEO is nodig om er zo voor te zorgen dat jouw blog scoort in Google. Je wil toch dat jouw content op pagina 1 in Google staat, right? Dat bereik je door SEO. SEO bestaat uit goede content, maar ook uit de technische kant.

Bloggen is een lange-termijn investering? Heb jij het geduld hiervoor?

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments