HomeInfluencersBloggen is moeilijker dat je denkt. Er komt veel bij kijken.

Bloggen is moeilijker dat je denkt. Er komt veel bij kijken.

Als jij een blogger bent en dus influencer en je misschien wel meerdere blogs dan ben je er waarschijnlijk achter gekomen dat het niet alleen leuk schrijven is, maar er komt ook een technisch stukje bij kijken. Technisch, juridisch, administratief etc. WordPress, advertenties netwerken waar je misschien niks van begrijpt (denkt aan Ezoic). Lees hier meer over Ezoic. Tot nu toe vallen de verdiensten van dit netwerk zwaar tegen…Op naar Mediavine?

De website bijhouden is een technisch ding wat misschien wel niks voor jou is. Gelukkig hebben wij wat hulp voor freelancers van Fiverr. Wie helpt jou met de technische dingen? Het opzetten van Adsense en Ezoic? Wie doet de administratie? Wie houdt de statistieken bij? Of doe je alles zelf? Misschien ben je wel een technische geek die een creatieve mind zoekt. Here I am baby! info@lifeofanartist.nl

Maar wat dacht je van de SEO/Marketing? Een website vol met mooie artikelen is niks zonder de juiste marketing. Je moet gevonden worden in Google. Ook hier heb je waarschijnlijk mensen voor nodig die je hier kan vinden.

Dan heb je misschien samenwerkingen met merken en moet je hier teksten voor schrijven. Ook dit kost tijd en moeite. Wat is je vraagprijs? Je blog is wel wat waard! Vergeet dat niet. Je hebt veel tijd, creativiteit en energie erin zitten.

Je hebt dus ook nog eens een administratie bij te houden als je er eenmaal mee verdient. Als je goede statistieken hebt (denk aan bezoekersaantallen, maar ook de trustflow en DA waarde) komen er op een geven moment bedrijven die willen adverteren.

Ook kan je met bloggen verdienen door middel van affiliate marketing. Ook dit moet je in je posts verwerken. Affiliate marketing is ook niet heel makkelijk en vereist kennis.

Bloggen is zeker niet makkelijk. Ook de creativiteit is wel eens op.

Al met al is bloggen is gewoon een fulltime job waar veel bij komt kijken en eigenlijk een team van experts voor nodig is.

Doe je dit alleen? Respect!

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments