HomeWritingBlogs zijn de nieuwe tijdschriften, of niet?

Blogs zijn de nieuwe tijdschriften, of niet?

Wie koopt er straks anno 2030 nou nog een tijdschrift? Waarom zou je in de winkel een blad kopen als je alles online kan lezen? Het is eigenlijk gewoon zonde van je geld. Misschien lullig, maar waar. Er zijn vele leuke blogs en tijdschriften online waar je alles kan lezen. Je kan tegenwoordig sowieso eigenlijk alles online vinden. Als jij graag een tijdschrift wilt beginnen denk dan aan de toekomst en aan al die jongeren die steeds meer tijd online doorbrengen op hun tablet, laptop of telefoon. Daarnaast zijn tijdschriften ook best duur. Ik denk dat het aantal abonnementen op tijdschriften steeds meer daalt, maar dit weet ik uiteraard niet zeker. Hier heb ik geen bewijs van.

De meeste bladen in de winkels hebben namelijk ook een digitale versie waar je alles kan op kan lezen en vinden. Denk maar aan de Glamour, Grazia en Cosmopolitan, maar ook bijvoorbeeld het leuke tijdschrift de Linda. Of bijvoorbeeld de modieuze en trendy website Fashionchick waar je de laatste mode trends op kan vinden. Deze website heeft ook zowel een online versie als een tijdschrift in de winkelschappen. Maar ook het leuke en inspirerende blad: Flow magazine heeft zowel een online versie als een versie in de winkels.

Het wordt eigenlijk steeds meer een toekomst trend. Het starten van een digitaal tijdschrift of blog. Blogs zijn eigenlijk ook kleine magazines, maar dan vaak over iemands leven of over 1 bepaald onderwerp zoals autoblogs, beautyblogs, fashionblogs, foodblogs, You name it, you got it and you can start it.

Waar ga jij voor? Koop je nog steeds liever een tijdschrift in de winkel en ga je deze lezen op de bank of in bed of op het strand? Of lees je jouw favoriete tijdschrift of blog gewoon online via je tablet, laptop of op je telefoon? Je kan het natuurlijk ook gewoon beiden doen. Ik heb zo,n gevoel dat de digitale magazines en blogs het gaan overnemen en blogs en online tijdschriften dus de nieuwe “tijdschriften” zijn. Denk daar dus aan bij het starten/beginnen aan een tijdschrift of een media bedrijf.

Richt je op de toekomst, op de digitale wereld. Op Google en social media.

Begin jouw online bedrijf gemakkelijk en goedkoop op een website zoals Fiverr of Upwork. Het hoeft niet veel geld te kosten. Hulp nodig bij het beginnen van een magazine? Lees dan dit artikel.

Wat denk jij? Zijn blogs de nieuwe tijdschriften? En heeft het nog zin om een “papieren” tijdschrift te starten?

Wat vinden jullie?

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments