Je zal je wel afvragen: waar halen creatieve mensen toch hun inspiratie vandaan? Hoe komen creatieve mensen nou eigenlijk op nieuwe dingen en aan hun originaliteit? Creatieve mensen zijn vaak al een beetje anders dan andere mensen, of laten we zeggen anders dan “gewone mensen”. Het brein van creatieve mensen werkt anders. Ze krijgen vaak ideeën op de gekste momenten en halen inspiratie uit de meest rare dingen. Voor niet creatievelingen kan het heel moeilijk zijn om te begrijpen hoe je aan deze inspiratie komt of waar deze ideeën vandaan komen, omdat ze het vaak zelf al niet helemaal begrijpen.

Vaak hebben creatieve mensen een ander brein. Daarnaast hebben ze ook vaak een ander karakter. Ze zijn bijvoorbeeld vaak wat chaotischer en rommeliger, maar ook gevoeliger. Gevoeliger voor prikkels. Door deze prikkelgevoeligheid kunnen ze meer dingen zien en horen dan anderen en dingen oppikken dan anderen. Ze kunnen vaak andere verbanden leggen. Ze krijgen soms gewoon ineens een ingeving. Maar uiteraard kan creativiteit ook komen door het luisteren naar muziek, door boeken te lezen, door blogs te lezen, door te genieten van de natuur of door andere mensen om je heen. Alles kan een mens inspireren. Creatieve mensen hebben vaak een andere kijk op het leven en op problemen. Ze zijn dan ook vaak goed in problemen oplossen. Steve jobs zei ooit “creativity is just connecting things”. Je koppelt verschillende dingen aan elkaar en lost zo gemakkelijk een probleem op of je komt op een briljant idee.

In principe is iedereen creatief hoewel creativiteit bij de ene persoon wel veel verder ontwikkeld is dan bij de ander. De 1 heeft gewoon een wat creatiever brein, maar je kunt je creativiteit wel vergroten. Sta er voor open en kijk om je heen. Sta dus open voor andere mensen, andere gedachten gangen, andere manieren van leven, andere ideeën en wordt creatiever.

Zoek je dus inspiratie voor een songtekst, voor jouw blog of bedrijf? Neem dan vooral een kijkje bij de andere artikelen of neem een kijkje op mijn andere blog.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here