Blog niches? en geld verdienen met een blog niche? Wat zijn dat nou eigenlijk?

Als je wil beginnen met een blog dan is het meest gehoorde advies om een onderwerp te kiezen waar je gepassioneerd over bent. Dit is misschien wel een goed advies, maar als jij echt geld online wilt verdienen dan is misschien een beter advies om voor een niche te gaan waar ook geld in zit en dat is misschien niet altijd het leukste topic of misschien voor jou de leukste niche.

Om te beginnen een niche is een specifiek deel van een markt. Een niche is gewoon eigenlijk een blog met een duidelijk onderwerp en dus niet verschillende onderwerpen (zoals deze website). Op deze website komen zowel topics in de beauty, fashion, music en writing sector voorbij, oftewel een allrounde website zoals NSMBL.NL, bedrock & trendalert.nl.

Hier heb je 5 blog niches om geld online mee te verdienen:

1. Persoonlijke financiën

Uiteraard staat persoonlijke financiën op 1. Op zo,n blog leer je alles om zo veel mogelijk uit je eigen geld te halen. Dit kan door besparingstips maar ook tips om meer rendement op je geld te halen. Voorbeelden van financiële blogs zijn de Happy Financial, Lekker leven met minder en Finance Monkey.

2. Beauty

In deze niche vind je de meeste grote blogs. Beauty is populair! Er zijn natuurlijk genoeg girls en vrouwen die hier van houden. Het vereist wel een dosis doorzettingsvermogen omdat de concurrentie erg groot is. De laatste jaren zie je steeds meer beautyvloggers in plaats van bloggers. Vloggers zoals Nikkie Tutorials. Benieuwd naar andere successvolle beauty bloggers/vloggers? Bekijk dan dit artikel. Je kunt natuurlijk ook beiden doen, een blog met een YouTube kanaal en natuurlijk Instagram, Facebook etc. Zo kan je een beautyblogger zijn, een beautyvlogger en beauty Instagram influencer.

3. Fitness en gezondheid.

De fitness en gezondheid markt is ook een goede niche waarbij je heel veel bezoekers op je blog kunt krijgen. De moeilijkheid is wel dat er al heel veel van dit soort blogs zijn en het dus moeilijk is om er nog tussen te komen. Maar met goede, waardevolle content is het zeker nog mogelijk. Een goede manier om hier geld mee te verdienen is door het toepassen van Affiliate Marketing. Zorg er wel eerst voor dat je veel bezoekers hebt. Geen idee hoe je aan veel bezoekers kunt komen? Doe dan de SEO cursus en wordt goed in SEO content schrijven. Content is key…het geld komt later. Voorbeelden van een succesvolel fitness blogs zijn: Gymjunkies.nl en fitaddict.nl, maar ook foodie-ness.com. (ook een beetje food blog die natuurlijk ook populair zijn).

4. Persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling gaat over alles om een betere versie van jezelf te creëren. Denk hierbij aan tips hoe je je beste uit jezelf kunt halen, leren mediteren, manieren om te leren ontspannen, hoe je positiever wordt etc. Een aantal websites in de persoonlijke ontwikkeling zijn Addicted2success, Lifehack, jouwpersoonlijkegroei en Sochicken.

5. Mama blogs

Een van de meest populairste blogs zijn toch wel de mamablogs. Moeder zijn is iets bijzonders voor vele vrouwen en wat is leuker dan het delen van tips en tricks met andere moeders? Dit schept een band tussen moeders. Als je met een blog een publiek opbouwt is het een mooie manier om hier een inkomen mee op te bouwen. Enkele voorbeelden van mama blogs zijn mamaliefde.nl, momsatwork.nl en voormijnkleintje.nl.

Zo zie je maar. Er zijn verschillende blog niches waar jij een blog in kunt beginnen en waar jij geld mee kunt verdienen. De beste tip is wel volhouden en veel bloggen. Schrijf lange, goede SEO blogs en go for it!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here