Blog beginnen in 2020? Why not! Bloggen is terug van geweest. Mensen Googlen wat af en lezen weer meer online. We kunnen ons de vraag stellen: zijn blogs terug van weggeweest? Is online lezen weer trendy en populair? Naast YouTube uiteraard. Vloggen is natuurlijk ook nog altijd populair.

Maar dan de belangrijkste vraag: waar ga je nou eigenlijk over bloggen? Wat willen mensen lezen in 2020? Wat zijn de niches waar je over moet schrijven?

Een goed idee is om te checken of je onderwerp/topic vaak wordt gegoogled. Je kan dit onder andere checken met de Google Adwords Keyword Planner.

Enkele voorbeelden van onderwerpen waarover je kan bloggen en die populair zijn: affiliate marketing, online geld verdienen, maar ook over afvallen, voeding, persoonlijke mindset, groeien (denk aan de website van ALI B: ikwilgroeien.nl). De gezondsheidsniche is altijd populair. Ook blijft beauty altijd hot! Al heb ik zo’n gevoel dat de beauty industrie steeds minder populair wordt en mensen weer meer natuurlijk door het leven willen. Er zijn teveel merken en producten op de markt en de populaireit van de grote beauty influencers neemt steeds verder af (bekijk de statistieken maar goed;)).

Mensen willen meer lezen over mindset, persoonlijke groei, geld online verdienen etc. Wil jij bijvoorbeeld het nieuwe iniatief van Boef en Vasco Rouw joinen? The Millionaires Club? Kijk hier dan eens.

Kies voor iets waar je passie ligt, maar waar ook geld uit te halen is. Een opkomende industrie is de self-education branche. Waarom nog naar school als je ook online cursussen kunt volgen? Leer mensen bijvoorbeeld alles over online marketing.

Blog onderwerpen 2020? Kies voor iets waar je passie ligt, maar kijk ook naar de Google trends. Waar wordt op gezocht en wat is populair en trendy. Richt je op jongeren en op de toekomst.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here