HomeMusicDe eigenaar van TopNotch. Alles wat je wil weten!

De eigenaar van TopNotch. Alles wat je wil weten!

De eigenaar van Top Notch. Wie is de baas van dit succesvol hiphop label?

Topnotch, als je een beetje thuis bent in de urbanscene/hiphop scene dan heb je vast wel wat dit label gehoord.

Topnotch is een platenlabel dat vooral bekend werd om de uitgaven van nederhop. Tegenwoordig geven ze allerlei soorten muziek, films en boeken uit.

Top Notch brengt muziek uit van diverse populaire Nederlandse hiphopartiesten, denk dan aan Lil Kleine, The Opposites, Fresku, Gers Pardoel, Sef, Typhoon, Broederliefde, Lange Frans, Winnie, Kempi en meer. Voorheen ook van Ronnie Flex, maar deze 2 zijn uit elkaar.

Wie is de hoofdman achter dit succes? De eigenaar van Topnotch: Kees de Koning.

Hij begon zijn carriere in 1984 als journalist voor Trouw. Hij publiceerde ook stukken in de Volkskrant, HP de tijd en Blvd.

Behalve als journalist was hij ook mede-organisator van feesten. Hij produceerde B-Boy Exatravaganza in de populaire Paradiso. Deze avonden waren zeer belangrijk voor de vorming van hiphop. Alle relevante Nederlandse hiphopartiesten uit die periode hebben daar minstens één keer opgetreden.

In 1995 richtte hij het platenlabel op, dat is uitgegroeid tot een bekend label in de Nederlandse hiphopscene. In 2005 ontving Kees de Koning De Veer, een prijs van vakgenoten uit de Nederlandse muziekindustrie.

Ben jij nou benieuwd naar het vermogen van Kees de Koning? Lees dit artikel dan eens. Hij heeft in ieder geval genoeg geld!

De eigenaar van TopNotch gaat lekker en hij heeft een succesvol label neergezet. Lekker bezig Kees!

Bron: Wikipedia en Quotenet

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments