HomeMoneyDe grootste weddenschappen van Floyd Mayweather.

De grootste weddenschappen van Floyd Mayweather.

Floyd Mayweather is één van de weinige sporters die meer dan 1 miljard euro wist te verdienen. De beroemde bokser won driemaal de Golden Gloves en wist een medaille te veroveren op de Olympische Spelen in 1996.  Het vermogen van ‘Pretty Boy Floyd’ zou momenteel worden geschat op meer dan 825 miljoen dollar. Wat je misschien nog niet wist, dat is dat de Amerikaanse bokser er niet vies van is om op zijn tijd te wedden op sportwedstrijden. Het gaat dan vanzelfsprekend niet om kleine bedragen.

Oregon Ducks (1,1 miljoen dollar)

In de BCS zag Mayweather de mogelijk om snel een miljoen dollar te verdienen. De Amerikaan plaatste een weddenschap van 1,1 miljoen dollar op de Oregon Ducks tegen de Arizona State Wildcats. Oregon moest de wedstrijd met een verschil van minimaal 8 punten winnen, het zou Mayweather een miljoen dollar rijker maken. Geen slechte keuze, want de Oregon Ducks won de wedstrijd met maar liefst 43-17.

Indianapolis Colts (720.000 dollar)

Mayweather besloot ook eens 720.000 dollar in te zetten op de wedstrijd tussen de Indianapolis Colts en de Jacksonville Jaguars. Het was geen verrassing dat de Amerikaan veel vertrouwen had in de Colts. De afgelopen jaren zijn de Jaguars ver weggezakt. De verschillen tussen de ploegen waren destijds dan ook groot. Mayweather plaatste de weddenschap op een -7 handicap voor de Colts, oftewel de thuisploeg moest met minimaal 8 punten verschil winnen. Dat bleek geen probleem, want de Colts wonnen de wedstrijd met 44-17. Het leverde de rijke sportman een winst op van 685.714 dollar.

Denver Broncos (815.000 dollar)

In oktober 2014 plaatste Mayweather een inzet van 815.000 dollar op de Denver Broncos. In het reguliere seizoen werd de weddenschap geplaatst op de wedstrijd tegen de New Jersey Jets. Destijds waren de Jets niet in beste vorm en kon er niet meegestreden worden voor de hoogste plekken op de ranglijst. Het was een simpele inzet, want de Broncos hoefde alleen maar te winnen. Dat gebeurde ook, want de Denver Broncos wonnen met 31-17. Het leverde Mayweather een prijs van 626.923 dollar op.


Wedden op zichzelf

Dat Floyd Mayweather veel vertrouwen heeft in zichzelf is duidelijk. Voorafgaand aan zijn gevecht tegen Connor McGregor zou de Amerikaan bijna een bedrag van 450.000 dollar op zichzelf hebben ingezet. Enkele minuten voor het gevecht werd de weddenschap geannuleerd. Simpelweg omdat de bookmaker niet wilde meewerken aan de bizarre weddenschap.  De verwachting is dat Mayweather bij zijn eerstvolgende gevecht nogmaals een poging zal gaan wagen.

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments