HomeWritingDe meest bezochte websites in 2023. Welke zijn dat?

De meest bezochte websites in 2023. Welke zijn dat?

Meest bezochte websites in 2022.

Welke sites krijgen nou de meeste bezoekers dagelijks? Voor alle internet geeks die nieuwsgierig zijn en dagelijks het web afstruinen naar de laatste nieuwtjes en feiten.

Het internet heeft ons leven erg veranderd. Waar we vroeger voor een woordenboek gingen, Googlen we nu alles. We checken het nieuws via het web, kijken gemiste tv-programma’s terug, houden onze sociale contacten in stand via social media. We kopen meer en meer via het internet in plaats van in de winkel. Webshops zijn een hele hype. Wil jij er 1 beginnen? Heb jij een goed idee voor een product? Lees dit dan eens.

Hier een top 6 van meest bezochte websites in 2023 in Nederland:

  1. Google

Onze verslaving staat op nummer 1. Wij Googlen namelijk alles en vandaar onze websites. Wij focussen ons op SEO content. Content waarmee je scoort in de populaire zoekmachine Google.

Wat zouden we bijna anno 2022 moeten zonder Google? Het geeft antwoord op al onze vragen. Inmiddels is het werkwoord “googelen” al zo ingeburgerd dat het is opgenomen in de Dikke van Dale. Waar je vroeger voor een woordenboek ging, Google je nu al je vragen.

2. Youtube

Het populaire video platform staat op nummer 2. Online muziek luisteren en video’s kijken doe je op Youtube. Vloggers zijn erg trending en sommige mensen zijn miljonair dankzij Youtube. Op Youtube valt veel geld te verdienen.

3.Wikipedia

De grootste encyclopedie ter wereld. Eigenlijk gewoon het online woordenboek. Het werd in 2001 opgericht door een inmiddels rijke Amerikaanse internet ondernemer Met meer dan 5 miljoen artikelen gemaakt door meer dan 30 miljoen gebruikers. Een zeer populaire site in de zoekresultaten van Google.

4. Facebook

Het grootste sociale platform van het web is Facebook. Er is veel gedoe geweest met facebook afgelopen jaar. Maar het is nog steeds het grootste platform ter wereld.

5. Marktplaats

De online variant van de rommelmarkt doet het al jaren heel goed. Opgericht in 1999 door Rene van Mullem. De website heeft elke dag ruim 2 miljoen bezoekers. Het platform heeft 36 productgroepen en 1800 rubrieken. Via een handige app is de website tegenwoordig nog makkelijker te bekijken.

6.Nu.nl

Waar kijk jij dagelijks online nieuws? Juist. Waarschijnlijk op Nu.nl. De site is opgericht in 1999 en trekt dagelijks meer dan 5 miljoen bezoekers. De site is overzichtelijk en dat zal waarschijnlijk de reden zijn dat veel Nederlanders hem graag gebruiken voor een nieuwsoverzicht.

Uiteraard hopen wij ooit in dit lijstje te komen staan, maar dat is wel een erg ambitieus plan. We focussen ons uiteraard op de creatieve branche en dit is niet de grootste sector in Nederland. Maar dromen mag altijd, toch?

De meeste bezochte websites in 2023? Google onder andere dus op nummer 1. Lang leven Google.

Bron: alletop10lijstjes, Beeld: Pexels

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments