HomeFashionFilling Pieces: het merk dat je moet kennen.

Filling Pieces: het merk dat je moet kennen.

Filling Pieces, wat is dit voor een merk?

Filling Pieces is een jong en fris merk uit Amsterdam dat om zich heen greep als een virus (nee geen corona;)), een virus in a good way! Het was niet gewoon een nieuw brand, maar het boorde een compleet nieuwe markt aan. Begin 2010 begon de eigenaar met het merk.

Tijdens zijn studie voor architect besefte creatieve directeur en oprichter van het merk Guillaume Philibert dat er geen sneakers op de markt waren die van topkwaliteit zijn maar toch betaalbaar. Hij begon met het ontwerpen van een unieke sneaker vanuit zijn eigen visie (vanuit een garage!) wetende dat dit een ongelofelijke uitdaging zou zijn. De bedoeling was om een schoen te ontwerpen die een brug zou slaan tussen de commerciële sneakers en high-end fashion.

Tegenwoordig bestaat de collectie uit meerdere unieke en eigentijdse modellen. Elk paar wordt met de hand gemaakt in Portugal en er wordt alleen gebruik gemaakt van de beste Italiaanse materialen. Filling Pieces onderscheid zich door de combinatie van prijs, kwaliteit, exclusiviteit en innovatief materiaalgebruik. De minimalistische sneakers van Italiaanse stoffen worden handgemaakt in Portugal en zijn verkrijgbaar vanaf 180 euro per paar. Volgens Business of Fashion, had het Nederlandse merk in 2017 500 verkooppunten wereldwijd en werd in dat jaar een omzet van 20 miljoen euro geboekt. Guillaume haalt zijn inspiratie uit het dagelijks leven en reist daarvoor de hele wereld rond zonder zijn roots in Amsterdam te verliezen. Sterren als Chris Brown, Martin Garrix en Bella en Gigi Hadid dragen ze. 

Meer weten en meer van dit merk zien of van de eigenaar? Neem een kijkje op Instagram.

Wil jij ook graag eigen brand beginnen of jouw schoenenmerk online verkopen? Neem dan een kijkje hier. Een online shop is momenteel de trend. Go for it!

Bron: Fashionunited, Beeld: Flickr

mandy
mandy
me, myself and I.
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments