HomeLifeFreelance opdrachten: hoe kom je er aan?

Freelance opdrachten: hoe kom je er aan?

Je bent een creatieve freelancer (schrijver, make-up artiest, creative director, stylist, marketeer etc) en je bent op zoek naar leuke nieuwe freelance opdrachten. Het is nu zeker wat lastiger dan normaal. Er is minder werk momenteel en daar zullen de freelancers ook wel wat van merken, maar niet getreurd. Het wordt vast weer beter. Lets keep on hoping everyone!

Hier vast enkele sites waar je een kijkje kan nemen.

1.Facebook

Netwerk op facebook en plaats een berichtje op je pagina dat je op zoek bent naar freelance opdrachten. Kijk in facebook groepen en reageer op opdrachten. Er worden regelmatig mensen gevraagd. Het is niet makkelijk er tussen te komen, maar als je nergens op reageert gebeurd er zeker niks.

2. Freelance websites

Er zijn een aantal freelance websites waar je een kijkje kan nemen. Denk bijvoorbeeld aan freelancer.nl, freelance.nl, hoofdkraan.nl en jellow.nl. Genoeg opdrachten te vinden.

3. Begin je eigen website

Begin je eigen website en zorg dat je gevonden wordt in Google. Hiervoor is goede SEO erg belangrijk. Door middel van goede SEO zorg je ervoor dat je geworden wordt in Google en dat is wat je uiteraard wil. Gratis bezoekers en nieuwe klanten door Google. Om een voorbeeld te geven: Allround Writer is mijn eigen freelance website en hier vind je meer over mij en mijn portfolio. Geïnteresseerd? Neem contact op. Via deze website kunnen klanten contact met mij opnemen voor freelance opdrachten als tekstschrijfster, maar ook als social media manager/content manager of voor andere creatieve werkzaamheden (alleen parttime).

Ben jij dus op zoek naar freelance opdrachten? Neem dan een kijkje hierboven. Begin je eigen website en zorg dat jouw werk erop staat. Zorg dat je vindbaar bent in Google, maar reageer ook op opdrachten op bijvoorbeeld Facebook of speciale freelance websites.

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments