HomeMusicFunX: alles wat je wil weten over dit urban media merk

FunX: alles wat je wil weten over dit urban media merk

FunX: The sound of the city.

Wat is funX precies?

FunX is een Nederlands publiek radiostation dat zich richt op jongeren (15-24 jaar) en jongvolwassenen (25-34 jaar) in de grote steden, met een nadruk op Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. De zender draait een grote diversiteit aan muziekstijlen, waaronder r&b, hiphop, dance, latin, reggae, bollywood, arab en andere crossover stijlen uit Europa en andere delen van de wereld.

Het is te bereiken via FM, DAB+ en online. Het radiostation heeft veel interactie met de doelgroep op radio, internet en grote evenementen zoals Zomercarnaval, Woo Hah!, Encore, Appelsap en Amsterdam Dance Event.

Inmiddels is FunX uitgegroeit tot een groot mediamerk met ook een media platform: funx.nl. Het is een mediamerk dat stadsjongeren met aansprekende content op zowel radio, website als social media wil aanspreken. De kracht van FunX is dat jongeren zich gemakkelijk met het merk kunnen identificeren. Het is in eerste instantie een urban muziekplatform, maar daarnaast besteedt FunX ook veel aandacht aan actualiteit en maatschappelijke issues.

De doelgroep van FunX was oorspronkelijk gericht op de stadsregio’s van Amsterdam, Rotterdam, Den-Haag en Utrecht, maar inmiddels richt de zender zich ook op jongeren en volwassenen in de rest van Nederland.

FunX staat ook voor talentontwikkeling. Zo heeft FunX al meerdere keren voor verschillende artiesten de deuren geopend naar de Nederlandse muziekbusiness. Zo heeft het radiostation als eerste een podium gegeven aan onder anderen Josylvio, Broederliefde, ValsBezig en Ronnie Flex. 

Het merk is niet alleen voor jongeren, maar vooral ook door jongeren. De FunX=luisteraar heeft grote invloed op wat het station draait en bespreekt. Ook behandelt de zender onderwerpen op haar eigen manier, waarbij luisteraars actief deelnemen aan de discussie via radio, de website en de social media. Respect en gelijkheid voor iedereen, ongeacht seksuele geaardheid, religie, afkomst of geslacht, staan daarbij altijd voorop.

Smartphonegebruikers kunnen sinds eind 2010 overal en altijd naar hun favoriete radiozender luisteren. Gebruikers van Apple en Android toestellen kunnen de app gratis installeren op hun mobiel. Hier kun je online meeluisteren, podcasts beluisteren of het laatste nieuws checken. 

Gedurende het jaar is de organisatie aanwezig op diverse grote en kleine evenementen zoals Woo Hah!, Pal Mundo, Appelsap en Zomercarnaval. Op deze evenementen is FunX veelal nauw betrokken bij de podiumprogrammering en wordt live uitgezonden vanuit een mobiele studio op het festivalterrein. 

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments