HomeWritingGaan kranten zoals de Telegraaf en Volkskrant het redden?

Gaan kranten zoals de Telegraaf en Volkskrant het redden?

De future: kijkend naar de toekomst. Gaan kranten zoals de Telegraaf en de Volkskrant etc het wel redden? Jongeren zitten op social media, op Tiktok, op Instagram, op Youtube of ze lezen blogs. Ze bekijken populaire websites zoals Geenstijl, Dumpert, Funx, parra.nu, complexnl.com, axed.nl etc. Zij bekijken alles online.

We kijken dan misschien wel erg ver vooruit in de toekomst. Maar de Telegraaf en de Volkskrant zijn meer voor oudere mensen, voor een ouder publiek. Mensen die er straks niet meer zijn. De jongere generatie bekijkt hele andere dingen en lezen eigenlijk geen kranten. Laat staan dat ze een krant kopen en daar hun geld aan uitgeven.

Als ze toch nieuws willen lezen gaan ze naar populaire jongere websites zoals Funx en meiden bekijken online site zoals Girlscene en linda meiden. Of ze volgen hun favoriete blogger of vlogger op Youtube. Denk dan aan Monica Geuze of Nikkie Tutorials.

Hoe gaan deze kranten het dan overleven? Wij denken dat ze digital wel overleven als ze zich meer op jongeren content gaan focussen. Influencers aan het woord laten, over wat ze verdienen, over hun nieuwe digitale leven en wat dat met hun doet. Meer inspelen op de trends van nu (financiële vrijheid, Tiktok, Instagram, Youtube, online geld verdienen etc).

Zie jij potentie in dit creatieve online magazine: Life of an Artist of in Carriere Tijd? De doelgroep is de jongeren van nu. Neem dan vooral contact op.

Image source: Unsplash

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments