Geld verdienen met bloggen in 2021? Kan dat nog? Bloggen is toch dood? Nee hoor, hoe kom je erbij?

Bloggen is back! Bloggen en vloggen. In de corona tijden zitten mensen veel thuis en dus veel online. Googlen, googlen en googlen en vooral lezen. Ook jouw blog dus! Mensen zijn altijd op zoek naar informatie en nieuwtjes. Dus Google gaat nog wel even mee.

Benieuwd hoe je dan geld gaat verdienen met jouw blog? Lees dan gauw verder.

Anno 2020 is het misschien lastiger om door te breken met bloggen dan 10 jaar geleden. Denk onder andere aan het succes van beautyblogger Mascha Feoktistova. Maar ook aan het succes van bekende fashionbloggers zoals Negin Mirsalehi.

Het is misschien lastiger, maar niet onmogelijk. Hard werken en doorzetten is de key: dus niet te snel opgeven he?

1.Begin

Ja begin met bloggen en denk er niet al teveel over na. Het hoeft niet allemaal perfect. Begin met brainstormen over interessante onderwerpen. Wil jij bloggen over 1 bepaald onderwerp of wil je meer een allrounde site, zoals Life of an Artist en bijvoorbeeld het lifestyle merk NSMBL? Bedenk jouw niche/topic, bedenk leuke artikelen en begin met schrijven.

2. Verdiep je in SEO

SEO? Wat? Search engine optimization. Wat houd dat in? SEO is bedoeld om websites hoog te laten scoren in de zoekresultaten van zoekmachines op internet, zoals Google dus. Maar daarnaast zijn er ook zoekmachines zoals Bing en DuckDuckGo. SEO is erg belangrijk tegenwoordig. Voor 95% van de Nederlanders start de zoektocht naar een product of bedrijf in een zoekmachine. Om onder de aandacht van je doelgroep te komen en leads te genereren moet je dus gewoon bovenaan in de zoekmachines staan. Dus ook om te scoren met jouw artikelen. Het kan wel een tijdje duren voordat je artikelen hoog in Google verschijnen. Heb jij hulp nodig bij jouw SEO? Wil jij graag alles leren over SEO en scoren in Google? Bekijk deze cursus. Het leert je alles wat je moet weten over SEO.

3. Werk met affiliate links

Affiliate marketing is de toekomst en de manier om geld te verdienen met bloggen. Wat is affiliate marketing eigenlijk precies? Bij affiliate marketing promoot je producten of diensten en krijg je hier een percentage over bij een verkoop. Je kan dus denken aan het promoten van kleding op een fashionblog, maar ook het promoten van beauty producten of bijvoorbeeld boeken van bol.com. Er zijn vele affiliate programma’s waar je je bij kan aansluiten. Meer lezen of leren over affiliate marketing? Bekijk dan deze cursus van Jacko Meijaard.

Maar de grootste tip: begin gewoon en ga ervoor! Geld verdienen met bloggen in 2021? Jawoor, het is mogelijk. Maar kost wel tijd, veel tijd! dus hou vol en blijf schrijven.

Wil jij nog vandaag beginnen met jouw blog? Bekijk dan onze shop eens en volg de stappen.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here