Geld verdienen met een finance blog: maar hoe?

Ook finance bloggers zijn creatievelingen en verdienen de spotlight. Ze schrijven dan misschien wel over finance/geld dus en misschien niet over kunst of creatieve dingen, maar het zijn en blijven wel schrijvers die creatief bezig zijn.

Finance/money blogging is hot en trending. Bloggen over geld, praten over geld: het kan anno 2022 allemaal. En Nee, het is niet meer raar om te praten over je loon en inkomen en wat je dus verdient. Mensen zijn nieuwsgierig en daar kan je dus je brood mee verdienen.

Wij hebben al een aantal websites besproken op Life of an Artist zoals de website van Renee Lamboo: Porterenee, maar ook de financiële website van Puck Landewe: Fire For Women. Ook bespreken we deze dames op ons nieuwe concept/nieuwe website: Carriere Tijd

Maar dan: hoe verdien je nou geld met een finance blog?

Hieronder 3 manieren om geld te verdienen met je finance blog:

1.Google Adsense

Je kan uiteraard geld verdienen met Google Adsense, maar onthoudt wel dat dit meestal geen vetpot is. Tenzij je 100.000 unieke bezoekers per maand hebt op je website, dan kan je er wel 400 tot 1000 euro uithalen (Het ligt vooral aan het topic van je blog) en dat is toch mooi meegenomen elke maand. Heb je 500.000 of meer unieke bezoekers per maand dan kan je er makkelijk een fulltime inkomen uithalen en dus makkelijk 2000/3000 euro met Adsense verdienen. Ga dus voor zoveel mogelijk bezoekers. Benieuwd hoe je meer bezoekers krijgt? Bekijk deze cursus dan! Google AdSense is een platform dat adverteerders hun advertenties laat publiceren via verschillende kanalen waaronder de Google zoekmachine. Er zijn ook andere alternatieven voor Adsense.

2. Affiliate marketing

Affiliate marketing. De trend voor de toekomst. Het wordt al veel gebruikt, maar et is steeds meer trending. Affiliate marketing wordt steeds populairder en door veel bloggers en websites gebruikt. Affiliate marketing is een vorm van online marketing. Affiliates (jij dus) zijn mensen die online actief bepaalde producten of diensten promoten van adverteerders. Dit is dus heel breed en kan in allerlei niches. Meestal dus via blogs, maar het kan ook prima werken via nieuwsbrieven of social media. De affiliate (you!) deelt dus informatie over diensten of producten op zijn website en verdient geld of commissie bij elk bezoek of aankoop. Je krijgt dus meestal een percentage over de verkoop. Een populaire manier van geld verdienen.

Wil jij hier mee aan de slag op jouw finance blog? Leer dan eerst meer over affiliate marketing en zet het succesvol in. Bekijk deze cursus eens en ga ervoor.

3. Sponsored artikel

Krijgt jou website aardig wat bezoekers? Denk dan aan meer dan 10.000 per maand (dat is toch wel ongeveer het minimale voor samenwerkingen). Dan kan jij samenwerkingen met bedrijven aangaan. Je wordt benaderd door finance bedrijven. Jij schrijft een artikel over een bepaald product of over een bepaald bedrijf. In dat geval krijg je betaald voor een gesponsord artikel. Bij 10.000 of meer bezoekers kan je al gauw 150 tot 200 euro per artikel vragen. Het ligt ook aan jouw DA, Dr en trustflow.

Last but not least: je kan ook cursussen verkopen. Op de website Porterenee verkopen ze een aantal interessante cursussen, waaronder de budget boodschappen cursus. Een erg leuke cursus!

Geld verdienen met je finance blog? Genoeg opties dus! Succes!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here