HomeWritingGeld verdienen met sponsored content. Hoe doe je dat?

Geld verdienen met sponsored content. Hoe doe je dat?

Jij bent lekker bezig met je blog en wilt graag geld verdienen met jouw content.

Naast Google Adsense en affiliate marketing kan je ook geld verdienen door middel van betaalde content oftewel sponsored content.

Er is een verandering gaande waarbij merken steeds meer gebruik maken van gesponsored content en niet alleen meer inzetten op massamedia zoals radio en televisie. Dat is een beetje oldskool. Wij behandelen alle populaire Instagram influencers en Youtubers. Natuurlijk zijn influencers op Instagram en Youtube nu erg populair en trending, maar ook bloggers verdienen geld met het plaatsen van sponsored content. Al zie je dit nu wel wat minder terug en gaan veel bloggers over van bloggen naar YouTube.

Er zijn een aantal bloggers in Nederland die goed kunnen leven van bloggen en dit komt meestal doordat een deel van hun inkomsten komt door betaalde content, oftewel sponsored content.

Er zijn verschillende soorten betaalde content die je als blogger kunt plaatsen. Je kan hierbij denken aan editorials. Dit zijn zijn artikelen die zelf zijn geschreven door de blogger. Advertorials zijn artikelen die worden aangeleverd door de klant. De prijs die je voor editorials of advertorials kan vragen verschilt en loopt erg uiteen. Het hangt af van de niche waarin je actief bent, je aantal bezoekers (denk dan al gauw aan 10.000 of meer), maar ook je website cijfers zoals je DA, DR en trustflow.

Naast editorials en advertorials kan je ook denken aan products reviews. Dit soort content zie je veel terug bij beauty bloggers. De vergoeding hierbij loopt ook weer zeer uiteen. Soms ontvangt een blogger gratis producten, maar het kan ook gaan om een financiële vergoeding.

Websites die bemiddelen tussen bloggers en betaalde content zijn Linkpizza, Hulc en Blogbrains.

Geld verdienen door middel van sponsored content? Zorg ervoor dat je genoeg bezoekers hebt, dat je blog er goed uitziet en dat je aan social media doet. Daarnaast zorg ervoor dat je website cijfers zoals je DA en DR goed zijn.

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments