HomeWritingGrootste online nieuwsmerken van Nederland. Curious?

Grootste online nieuwsmerken van Nederland. Curious?

De grootste online nieuwsmerken van Nederland. Welke worden dagelijks door miljoenen mensen bekeken? En zijn erg populair?

Uiteraard kunnen we niet aan deze grote online nieuwsmerken tippen, maar we doen ons best. Dit is een niche magazine met een focus op de urbanscene en andere talenten. Het is meer voor jongeren van nu. Maar wie weet worden we ooit ook een groot nieuwsmagazine. Dromen mag, toch? Je moet ergens beginnen.

Minstens 6 miljoen Nederlanders gaan dagelijks op zoek naar online nieuws. Hieronder zullen zich veel jongvolwassenen en jongeren bevinden. Deze zitten meer online dan senioren. Een digital tijdperk is aangebroken. Ben jij er al klaar voor?

Welke digitale media volg en lees jij dagelijks? Zit je liever op telegraaf.nl of op ad.nl? Of ben jij meer van de Volkskrant? Of ben jij misschien van de jongere generatie en bekijk jij dagelijks funx.nl of parra.nu voor nieuwtjes en muziek nieuws?

Meer en meer mensen bekijken nieuws via de smartphone. Ze lezen het nieuws op de digitale kopie van de krant. Voornamelijk jongvolwassenen volgen het nieuws uitsluitend digitaal. Wat betekent dat voor de kranten? Hoe ziet hun toekomst eruit? Is internet de future? Gaan kranten zoals de Telegraaf en de Volkrant het redden? Vele bladen zijn gestopt. Denk dan aan de Viva en de Glamour.

De online media die de Nederlandse onlinemarkt beheersen zijn NU.NL, NOS, AD en de Telegraaf uiteraard met een bereik van meer dan 1 miljoen bezoekers per maand. Daarna volgen de NRC, Volkskrant, RTLnieuws en Trouw.

De kleinere titels zijn De Limburger en BN/DeStem. Deze hebben minder dan een miljoen bezoekers per maand. Daarnaast doet de Linda het uiteraard hartstikke goed met ook meer dan een miljoen bezoekers per maand. Ook online bladen zoals Wendyonline en het online magazine &C van Chantal Janzen doen het goed. Hoe het verder gaat met “papieren” versie van &C is niet helemaal duidelijk. Future will tell.

Vergis je niet: er wordt veel overdreven in magazine/digitaal nieuwsland. Miljoenen bezoekers? Nee hoor, Je kan namelijk zien hoeveel bezoekers een blog of online krant heeft via bepaalde websites.

Wij zijn benieuwd wat onze lezers graag online lezen.

Life of an Artist: het creatieve online magazine voor alle artiesten en creatievelingen.

De grootste online nieuwsmerken van Nederland? Ad en de Telegraaf.

Bron: Marketingtribune & NPDnieuwsmedia. Source image: Pexels

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments