HomeWritingHoe kom je aan zoveel kennis over blogs en advertising netwerken?

Hoe kom je aan zoveel kennis over blogs en advertising netwerken?

Kennis over blogs en advertising netwerken, maar hoe dan?

Sommige mensen zullen wel denken en zich afvragen: Hoe kom je toch aan al die kennis over bloggen, over geld verdienen met bloggen, over alle manieren van geld verdienen online etc. Like what?

Nou hier zitten heel veel werk research in. Dag en nacht Googlen en dat jarenlang. Hier zit niet gewoon een blog cursus achter of 1 blog dat we regelmatig lezen. Nee jarenlang werk en research. Googlen, lezen en nog meer lezen. Engelse blog en Nederlandse blogs en natuurlijk heeft Fiverr geholpen. Fiverr is de site voor alles voor je blog. Denk aan een website developer/designer, een designer, SEO expert etc. Van SEO wisten we eerst ook niks, maar hier heb je in ieder geval geen dure Nederlandse marketing bedrijven voor nodig. Ondernemen is zoeken naar mogelijkheden en wegen/. Ondernemen is vallen en weer opstaan, geld verspillen en meer. Wie wat wil moet tijd investeren en ook wel wat geld. Dingen willen leren. Je wordt niet zomaar een expert in iets. Knowledge is key!

Wat sommige mensen zullen zich ook wel afvragen:

Wat kost bloggen dan?

Wil je echt voor succes gaan met je blog dan moet je er toch een paar duizend euro insteken (website design, logo, adverteren op Google en social media, SEO, backlinks etc) Dat heb je binnen 5 tot 10 jaar terugverdiend en zelfs veel meer dan dat! Als je het goed doet tenminste.

We waren al in 2016 met bloggen bezig (Engelse blogs), maar wisten toen niet zo goed wat we aan het doen waren en hadden totaal geen verstand van SEO, ranken in Google, bezoekers, verdienmodellen etc. Uiteindelijk in 2019 teruggekomen met dit blog in het Nederlands. Nederlands artiesten nieuws, talent, influencers en meer. De trends van nu.

Life of an Artist wil niet alleen artiesten en talent helpen, maar er ook zijn voor de jongeren die graag online willen ondernemen en ook graag geld willen verdienen met onder andere een blog. Het artiestenleven is namelijk niet makkelijk en lang niet alle artiesten verdienen genoeg om hier van te leven. De kunst en cultuur branche is lastig. Uiteraard is YouTube nu erg trending. Videocontent overheerst in 2022. Maar dat neemt niet weg dat er nog kansen zijn voor bloggers en online magazines.

Bloggen is een goede manier om extra geld te verdienen. Je moet wel gericht bloggen. Er een concept van maken. Niet gewoon een blog over je dagelijkste leven. Daar is het nu gewoon te laat voor. Tenzij je Selma Omari bent of Anna Nooshin. Die hebben al de naam. Maar nee ben jij onbekend en nieuw in de internet wereld dan moet je voor een gericht blog gaan. Een vrouwen blog, een mannen blog, een auto blog, een food blog etc. Je moet gericht voor Google schrijven en zorgen voor gratis verkeer via Google.

Hoe verdien je dan?

Zie je die advertenties op blogs/websites? Die je waarschijnlijk vervelend vindt. Daarmee wordt onder andere verdient. Vaak is dit geen vetpot en zal je hier echt veel bezoekers voor moeten hebben. Voor de meeste bloggers is Adsense een bijverdienste. Maar er zijn tegenwoordig veel alternatieven voor Adsense die meer opleveren. Denk aan Mediavine. Lees hier meer over dit advertising netwerk. Als we ongeveer 50.000 unieke bezoekers hebben zullen we ons aanmelden voor dit netwerk.

Andere manieren van verdienen zijn affiliate marketing. Hierbij raad je een product aan en verdien je een percentage over de sale. Hier hebben we een cursus voor gevolgd. Bekijk de cursus hier en leer alles wat je moet weten voor een succesvol blog. Het leert je alles en je kan het ook gebruiken en toepassen op YouTube en op social media

Dan kan je nog denken aan gesponsorde content. Zie je #ad staan? Dan is de content gesponsord. Hierbij wordt dus reclame gemaakt voor een merk of product. Dit gebeurt ook op YouTube en social media.

Een webshop? Hebben we nog niet,maar wie weet in de toekomst. Tegenwoordig is geld verdienen met een webshop erg lastig. Je product moet dan wel erg uniek zijn en je moet veel geld besteden aan marketing.

We hopen dat jullie wat hebben aan onze artikelen. We schrijven niet alleen voor het geld (Het is leuk meegenomen!), maar om anderen te helpen met hun entrepreneurship journey en extra inkomsten te geven naast het soms moeilijke artiesten bestaan

Succes en je mag altijd mailen voor vragen!

Image: unsplash

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments