HomeWritingHoe start je een online magazine anno 2023? Lees gauw verder

Hoe start je een online magazine anno 2023? Lees gauw verder

Hoe start je een online magazine in 2023?

Jouw grote doom is een eigen online magazine starten over bijvoorbeeld sport, of social media, of over celebrities. Dromen zijn bedrog, maar soms komen ze ook uit. Als je er voor werkt, hard voor werkt, kun jij een succesvol online magazine runnen. Er is natuurlijk een heleboel concurrentie, er zijn al zoveel online magazines, maar je kan altijd proberen er tussen te komen met iets unieks.

Waar moet ik dan beginnen is dan de volgende vraag?

Ik denk dat het sowieso beter is om met een online tijdschrift te starten. Dat zijn toch een beetje de nieuwe tijdschriften. Ik heb zo,n gevoel dat de abonnementen op “papieren” tijdschrift afnemen en steeds meer mensen online websites en blogs lezen. Het is natuurlijk goedkoper en makkelijk om gewoon vanaf je telefoon of tablet te lezen.

Je moet eerst een concept hebben, een idee, alles draait om het idee rondom het magazine. Waarover gaat jouw online magazine? Over sport, mode, marketing of beauty? Je moet vaststellen wat de doelgroep van jouw tijdschrift is. Is het gericht op jongeren? of op ouderen? of misschien wel op beiden? Vervolgens moet je kijken naar de concurrentie binnen jouw gebied. Wat is het dat deze tijdschriften succesvol maakt? Wat zou jij beter kunnen doen? Probeer je te onderscheiden. Wat kan jij als extraatje doen op jouw site? en net even anders doen? Tot slot, moet je natuurlijk nadenken over een verdienmodel. Hoe ga je jouw magazine financieren? Hoe ga je ervoor zorgen dat er inkomsten uit voortkomen? Want dat is wat je uiteindelijk wil toch?. Ga je voor advertising? voor affiliate marketing of ga je je eigen producten verkopen? Of ga je voor een combinatie van alledrie?

Vervolgens moet je jouw online magazine promoten. Deel het op social media: Facebook, Twitter, Instagram, Youtube etc, maar vertel het natuurlijk ook aan iedereen die je kent. Hoe meer mensen, hoe beter. Maar zorg ook dat je goede SEO artikelen schrijft en dus goed gevonden wordt in Google. Mensen zoeken namelijk dagelijks in Google naar informatie dus focus je ook op zoekverkeer/bezoekers vanuit Google.

Probeer zoveel mogelijk content te schrijven. Goede content is key. Het is logisch als je dit naast een andere baan doet dat het niet lukt om elke dag een artikel te schrijven, maar probeer toch wel elke week een nieuw artikel te schrijven, het liefst in het begin meerdere per week om zo jouw blad van de grond te krijgen en meer bezoekers te krijgen. Als jouw online magazine wat beter loopt en al aardig wat content heeft, kan het ook volstaan bij 2-3 artikelen per week. Wil jij graag wel een eigenaar van een online tijdschrift zijn, maar heb je geen tijd om artikelen te schrijven of heb je er gewoon geen zin in? Zoek dan een goede tekstschrijver.

Ben je overtuigd van het starten van een online magazine? Het hoeft niet duur te zijn. Bedenk een originele naam, zorg voor een goede hosting provider, zorg voor een goed team (of doe het gewoon alleen) en begin met content schrijven. And last but not least: vergeet social media niet. Jouw magazine heeft natuurlijk wel lezers nodig, zowel via Google als social media.

Succes and go for it!

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments