Jouw grote doom is een eigen online magazine starten over bijvoorbeeld sport, of social media, of over celebrities. Dromen zijn bedrog, maar soms komen ze ook uit. Als je er voor werkt, hard voor werkt, kun jij een succesvol online magazine runnen. Er is natuurlijk een heleboel concurrentie, er zijn al zoveel online magazines, maar je kan altijd proberen er tussen te komen met iets unieks.

Waar moet ik dan beginnen is dan de volgende vraag?

Ik denk dat het sowieso beter is om met een online tijdschrift te starten. Dat zijn toch een beetje de nieuwe tijdschriften. Ik heb zo,n gevoel dat de abonnementen op “papieren” tijdschrift afnemen en steeds meer mensen online websites en blogs lezen. Het is natuurlijk goedkoper en makkelijk om gewoon vanaf je telefoon of tablet te lezen.

Je moet eerst een concept hebben, een idee, alles draait om het idee rondom het magazine. Waarover gaat jouw online magazine? Over sport, mode, marketing of beauty? Je moet vaststellen wat de doelgroep van jouw tijdschrift is. Is het gericht op jongeren? of op ouderen? of misschien wel op beiden? Vervolgens moet je kijken naar de concurrentie binnen jouw gebied. Wat is het dat deze tijdschriften succesvol maakt? Wat zou jij beter kunnen doen? Probeer je te onderscheiden. Wat kan jij als extraatje doen op jouw site? en net even anders doen? Tot slot, moet je natuurlijk nadenken over een verdienmodel. Hoe ga je jouw magazine financieren? Hoe ga je ervoor zorgen dat er inkomsten uit voortkomen? Want dat is wat je uiteindelijk wil toch?. Ga je voor Adsense? of voor Affiliate Marketing? Of voor een combinatie van beiden?

Vervolgens moet je jouw online magazine promoten. Deel het op social media: Facebook, Twitter, Instagram, Youtube etc, maar vertel het natuurlijk ook aan iedereen die je kent. Hoe meer mensen, hoe beter. Maar zorg ook dat je goede SEO artikelen schrijft en dus goed gevonden wordt in Google. Mensen zoeken namelijk dagelijks in Google naar informatie dus focus je ook op zoekverkeer/bezoekers vanuit Google. Geen idee hoe je goede SEO content schrijft? Neem dan contact op met Allround Writer. Voor 0.10 per woord helpen wij jou aan goede teksten, maar je kan je ook verdiepen in SEO. Bekijk bijvoorbeeld deze cursus, het leert je alles.

Probeer zoveel mogelijk content te schrijven. Goede content is key. Het is logisch als je dit naast een andere baan doet dat het niet lukt om elke dag een artikel te schrijven, maar probeer toch wel elke week een nieuw artikel te schrijven, het liefst in het begin meerdere per week om zo jouw blad van de grond te krijgen en meer bezoekers te krijgen. Als jouw online magazine wat beter loopt en al aardig wat content heeft, kan het ook volstaan bij 2-3 artikelen per week. Wil jij graag wel een eigenaar van een online tijdschrift zijn, maar heb je geen tijd om artikelen te schrijven of heb je er gewoon geen zin in? Nogmaals: Allround Writer!

Ben je overtuigd van het starten van een online magazine? Het hoeft niet duur te zijn. Kijk hier voor de opties voor een website/online magazine en begin vandaag nog met jouw magazine. Bedenk een originele naam, zorg voor een hosting provider, zorg voor een goed team (of doe het gewoon alleen) en begin met content schrijven. And last but not least: vergeet social media niet. Jouw magazine heeft natuurlijk wel lezers nodig, zowel via Google als social media. Wil jij een master in de marketing worden en jouw blad binnen 1 jaar succesvol hebben? Lees dan gauw verder en neem een online training!

Succes and go for it!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here