Schrijven is je grote passie en je doet niets liever. Je hebt overal blaadjes liggen en bent altijd ideeën of teksten/songs etc aan het opschrijven. Dolgraag zou jij een tekstschrijver willen worden. Je zou graag als een freelancer werken voor verschillende bedrijven of in dienst bij een contentbureau of reclamebureau of bij een ander media bedrijf of tijdschrift.

Of het liefst zou je een boek uitgeven of je eigen blog hebben/beginnen of bijvoorbeeld een online tijdschrift, maar weet je niet waar en hoe te beginnen? Lees dan gauw verder.

Allereerst kan je natuurlijk denken aan een opleiding communicatie, communicatiewetenschap of bijvoorbeeld journalistiek. In ieder geval een studie in de richting van media. Maar je kunt ook zelf een blog starten en jouw kunnen hierop laten zien. Misschien kan je het uiteindelijk wel leven van je blog en dus van jouw schrijfkunsten. Schrijven is eigenlijk ook een vorm van kunst. Als schrijver ben jij eigenlijk ook een kunstenaar.

Veel getalenteerde schrijvers kunnen van nature al goed schrijven en hebben geen opleiding nodig. Vaak is een online cursus voldoende. Voor sommige is het zelfs genoeg om gewoon een hoop online blogs en sites te lezen en te bekijken en zelf veel te schrijven. Wil je toch graag een cursus volgen? Neem dan een kijkje bij deze cursus. Hier leer je de basis van schrijven.

Als je graag je eigen blog begint raad ik je aan om mijn andere artikel te lezen op Startende Bloggers. Hier staat precies in hoe je een blog begint en hoe jij jouw schrijfkunsten kunt laten zien.

Wil jij dus graag een tekstschrijver worden? Denk dan aan het volgen van een opleiding communicatie, communicatiewetenschap of journalistiek, in iedergeval iets richting media, maar je kunt ook denken aan een online cursus en dus voor zelf en thuis educatie gaan. Thuis educatie en self-educatie is toch een beetje de nieuwe educatie.

Tot slot is het een goed idee om een blog te beginnen en daarop jouw kunnen te laten zien. Het hoeft niet moeilijk te zijn om te beginnen en het hoeft ook zeker niet duur te zijn. Voor een goedkope portfolio kan je hier kijken. Geef jouw wensen aan, wat je mooi vind en wat je ongeveer wil hebben.

Just go for it and fight for your dreamjob of course.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here