HomeLifeHoe kom je er toch tussen als talent? Wat kan je allemaal...

Hoe kom je er toch tussen als talent? Wat kan je allemaal doen?

Hoe kom je er tussen als talent? Wat kan je allemaal doen?

You see me. We (lifeofanartist.nl) sees you. Watch the eyes. 

Het is erg lastig tegenwoordig. Het draait anno 2024 allemaal om social media en ontdekt worden via social media. De jongerengeneratie zit online en dan veel op kanalen als Youtube, Instagram en TikTok. Mensen worden bekend op Instagram, Youtube of TikTok. Facebook is wel een beetje uit, maar is nog steeds een manier om fans te verkrijgen. De oudere generatie zit nog veel op Facebook en sommige jongeren ook nog wel.

Ben jij een graphic designer, painter of fotograaf? Dan is Instagram de manier om ontdekt te worden. Gebruik de juiste hashtags, volg de juiste mensen en go for it! Maar vergeet LinkedIn niet. Connect met mensen in jouw branche.

Ben jij een schrijver of schrijfster? Dan moet je wel je eigen blog hebben. Zo kan je jouw schrijftalent en ideas laten zien. Onthoudt: het draait anno 2024 niet meer om een papiertje. Talenten hebben vaak geeneens een papiertje en zijn vaak dropouts. Een blog als CV voor een journalistieke baan, best een goed idee?!Een blog vol met creatieve designs en teksten zodat je goed gevonden wordt in Google als mensen zoeken op creatieve designs, goed idee of niet dan?

Sommige hebben geluk en worden bijvoorbeeld bekend door hun vriend of vriendin, denk dan aan Selma OMari, de ex van Boef. Ze heeft nu een zang en influencer carrière voor zichzelf, maar haar fame begon dankzij haar ex Boef. Ook Jamie Vaes werd bekend als de vriendin van Lil Kleine. Inmiddels heeft ze zich los gemaakt van Lil Kleine en is ze zelf met dingen bezig. Ze komt er wel zonder hem. Maar de fame van Lil Kleine heeft wel geholpen.

Maar je moet ook niet vergeten dat sommige al vanaf het begin bezig zijn op de gram (Instagram bestaat sinds 2010) en dagelijks bezig zijn met posten en mensen liken en volgen. 1 van de bekendste influencers van ons land: Negin Mirsalehi heeft inmiddels 7 miljoen volgers maar heeft hier veel voor gedaan. Dag en nacht actief op de gram en er vanaf het begin bij zijn. Zorg dus dat je er met nieuwe platformen gelijk bij bent.

Ook Anna Nooshin met haar 1 miljoen volgers gaat al 10 jaar mee. Ze begon in 2011 met haar online lifestyle magazine NSMBL en heeft inmiddels haar eigen beautylijn NOOSH en een eigen museum, like what?

Voor raptalent zijn Funx en Barz101 de manieren om aandacht te krijgen voor je muziek en raptalent.

Ook wij helpen talent en willen het platform zijn voor talent. Neem vooral contact op en get famous on Google!

Geloof in jezelf, wees actief op social media, begin bijvoorbeeld je eigen website, adverteer op social media, stuur jouw PR werk naar online platformen zoals Funx, Axed, Parra.nu, complexnl.com, creativebynature, Life of an Artist en wie weet. Dit zijn de platformen van nu en vooral voor jongeren. Jongeren lezen geen Volkskrant, Parool, NRC etc, althans de meeste niet in ieder geval.

Heb jij het gevoel dat je er alles aan doet, maar niet wordt gezien met jouw talent? Wij voelen je. Wij weten hoe lastig het is en willen daarom graag mensen die strugglen, maar wel talent hebben helpen. De wat oudere generatie heeft vaak geen verstand van internet en kent de mogelijkheden niet. Verwacht van deze mensen dan ook niet teveel, dat gaat je namelijk teleurstellen.

Wij zijn er voor jou! Laat je inspireren.

 

 

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments