HomeBeautyWie is Huda Kattan? De beauty CEO die je moet kennen.

Wie is Huda Kattan? De beauty CEO die je moet kennen.

Wie is Huda Kattan? Ze doet je misschien een beetje denken aan Kim Kardashian, maar deze dame heeft haar eigen make-up empire neergezet.

Huda Kattan is een Iraaks-Amerikaanse blogger turned CEO. Ze is de CEO van haar cosmeticabedrijf HudaBeauty. Ze begon als beauty blogger in de early days en YouTuber en begon uiteindelijk haar eigen cosmeticalijn. Ze verkocht zelfs false eye-lashes aan Kim Kardashian. Like what?

Dit is een powervrouw!

Kattan is geboren in Oklahoma City, terwijl haar beide ouders afkomstig zijn uit Irak. Ze volgde een financiële opleiding aan de University of Michigan-Dearbor maar haar passie lag in de beauty industrie. Dat hoor je wel vaker. Dat financiële zakelijke mensen toch meer met creatieve branches hebben en dus een switch maken.

Maar waarschijnlijk maakt dit Huda zo succesvol. Ze heeft the best of both worlds. Ze is zakelijk ingesteld en ze is creatief.

In 2006 verhuisde Huda naar Dubai vanwege haar vaders werk. Enkele jaren later verhuisde ze naar LA, waar ze een opleiding ging volgen in cosmetica. In 2010 startte ze met haar blog HudaBeauty, gericht op make-up. Drie jaar later bracht ze nepwimpers uit, haar eerste cosmeticaproduct. Onder de merknaam HudaBeauty werden ze succesvol en werden ze onder andere dus gedragen door Kim Kardashian. Later bracht ze ook andere producten op de markt, zoals foundation, lippenstift en oogschaduw en met succes. HudaBeauty wordt op meer dan een miljard euro geschat en Huda heeft een vermogen van meer dan 500 miljoen.

Huda Kattan heeft meer dan 50 miljoen volgers op Instagram, meer dan 4 miljoen abonnees op YouTube en dus een beauty-imperium van meer dan een miljard dollar. Ze begon klein (met een blog), maar begon al snel, in de goede tijd haar eigen merk. Toen waren er nog niet zoveel merken als nu op de markt. Anno 2022 heeft bijna elke blogger/youtuber of celebrity haar eigen merk. Denk aan Kylie Jenner, Kim Kardashian, Gwen Stefani, Rihanna en Ariana Grande.

Huda Beauty wordt vanaf oktober 2020 verkocht bij ICI Paris XL. Yes! We gaan het dus zeker uitproberen voor onze andere Engelse website.

Ze verdient niet alleen goud geld met haar cosmeticalijn, maar ook als influencer. In 2017 stond ze op de eerste plaats van de Influencer Instagram Rich List: ze verdiende $ 18.000 per gesponsorde post op Instagram. Ze is door het populaire magazine Forbes uitgeroepen tot een van de tien meest machtige influencers op het gebied van beauty. Time Magazine noemde haar in 2017 een van de 25 meest invloedrijke personen op internet en dat vinden wij ook!

Of ze selfmade is? Dat weten wij niet. Ze komt volgens mij wel uit een rijke familie die haar heeft geholpen en ze heeft een finance achtergrond.

Helemaal selfmade is bijna onmogelijk. Je hebt altijd mensen die je helpen. Eventuele investeerders etc.

We love Huda Kattan: de beauty boss.

image: facebook

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments