HomeInfluencersInstagram over 10 jaar? Benieuwd? Lees hier meer.

Instagram over 10 jaar? Benieuwd? Lees hier meer.

Instagram is momenteel ontzettend populair en vooral onder de jongeren. De term “Instagram influencer” wordt veel gebruikt en de influencers komen overal vandaan. Maar wat over 10 jaar? Wat als een ander platform Instagram zal vervangen? Wat als het dan gedaan is met Instagram? Het is belangrijk om hier over na te denken voor influencers, want wat als Instagram niet meer hip is? Het is dan ook gedaan met Instagram influencers en de carrières. Het is dan ook belangrijk om hierover na te denken mocht je geen studie willen doen, maar je volledig op Instagram willen richten als jouw inkomstenbron. Ons advies: zorg ervoor dat je ook een papiertje achter de hand hebt en dus kan terugvallen op je vak en je branche. Lees hier meer over op Carriere Tijd.

Het grootste deel van de gebruikers van Instagram in Nederland denkt dat ze over vijf jaar nog steeds gebruik zullen maken van Instagram. Slechts een kleine minderheid acht de kans klein tot zeer klein dat ze over vijf jaar nog actief op Instagram zijn.

Eén derde van de gebruikers van Instagram in Nederland verwacht dat Instagram over tien jaar vernieuwd zou zijn. Eén op de vijf van de gebruikers denkt dat Instagram over tien jaar vervangen zal zijn door een ander medium, net als is gebeurd met Hyves en Twitter. Dat verwachten wij eigenlijk ook wel. Tiktok is nu al erg op komst en begint het over te nemen van Instagram. Maar wij verwachten dat er nog een nieuw platform op komst is over een jaar of 5. Mensen komen steeds met nieuwe dingen. Sommige slaan aan, sommige niet.

De toekomst van Instagram volgens bedrijven:

Bedrijven geven aan dat ze verwachten dat Instagram over tien jaar nog relevanter gaat worden voor bedrijven en dat het voor bedrijven nog makkelijker wordt om te verkopen via Instagram. Zo geeft één van de ondervraagden bedrijven aan: “Helaas is de kans groot dat Instagram hetzelfde lot staat te wachten als Facebook waarbij advertising de grootste rol gaat spelen”. Instagram zal dus meer een commercieel middel worden voor bedrijven en influencer dan een leuk social media platform voor vrienden en om je hobby te uiten etc. Facebook is ook lang niet meer het “vrienden netwerk” wat het ooit was. Het is vooral een commercieel platform geworden.

De toekomst van Instagram volgens influencers:

Influencers geven aan dat zij denken dat Instagram over tien jaar nog steeds actief zal zijn. Zo zeggen ze: “Ik denk dat Instagram in de grote lijnen hetzelfde blijft, maar het zag er vijf jaar geleden ook anders uit dus dat zal in de toekomst ook zo zijn. Ik denk dat Instagram dan nog relevant voor bedrijven wordt en dat het steeds makkelijker en gebruiksvriendelijker wordt voor bedrijven”. Wel geven ze aan dat het hun ook niks zou verbazen als er over tien jaar alweer iets anders is. Wees daar dus ook op voorbereidt!

Voor nu is Instagram trending en populair en kan je er zeker geld mee verdienen. Benieuwd hoe? Lees dit dan eens.

Instagram over 10 jaar? Lastig te voorspellen. Het kan alle kanten op, maar wij denken dat er toch weer een ander platform op komst is wat het zal overnemen.

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments