#ad

JPMorgan, een Amerikaanse investment bank en financiële service voorspelt dat de Bitcoin het bedrag $ 146.000 zou kunnen bereiken – en zegt dat het meer als digitaal goud werkt.

JPMorgan publiceerde onlangs een update in digitale activa en het maakt crypto fans erg blij. Wel met hier en daar wat kanttekeningen.

De grootste bank van de VS heeft haar voorspelling vernieuwd en geeft aan dat de Bitcoin op lange termijn zou kunnen oplopen tot $ 146.000, als de volatiliteit afneemt en instellingen de voorkeur gaan geven boven goud in hun portefeuilles.

Wil je ook handelen in Bitcoin? Plus500 is een toonaangevende leverancier van Contracts for Difference (CFD’s); ze bieden handelsfaciliteiten (MTF) aan op aandelen, forex, grondstoffen, cryptovaluta, ETF’s, opties en indexen maar ook innovatieve handel technologie. Plus500 is dus de website voor BTCUSD, oftewel Bitcoin United States Dollar. Je leest hier alles over de Bitcoin Neem gauw een kijkje.

JPMorgan denkt dat Bitcoin, dat ook een schaars product is, steeds meer met goud concurreert om de aandacht van beleggers als een afdekking tegen inflatie. (Dat wil zeggen, iets dat zal stijgen, zelfs als de inflatie de waarde van andere activa wegvaagt.)

“De heropkomst van de bezorgdheid over de inflatie onder beleggers in september / oktober 2021 lijkt opnieuw belangstelling te hebben voor het gebruik van bitcoin als inflatiehaag”, zei JPMorgan-strateeg Nikolaos Panigirtzoglou.

“De aantrekkingskracht van Bitcoin als inflatiehaag is misschien versterkt door het falen van goud om de afgelopen weken te reageren op verhoogde bezorgdheid over de inflatie”, zei hij. De inflatie loopt op een hoogtepunt van 13 jaar in de VS en is over de hele wereld gestegen.

Panigirtzoglou zei dat er “weinig twijfel” bestaat dat de concurrentie van token met goud zal voortduren, aangezien millennials krachtiger worden in het investerende universum, gezien hun voorkeur voor cryptocurrencies.

“Gezien hoe groot de financiële investering in goud is, impliceert een dergelijke verdringing van goud als een ‘alternatieve’ valuta op lange termijn een grote opwaartse positie voor bitcoin”, zei hij, wat een langetermijnprijsdoelstelling van $ 146.000 suggereert.

JPMorgan zei echter dat de enorme volatiliteit van bitcoin sterk zou moeten dalen om de prijs van $ 146.000 uit te laten, zodat regelgebonden beleggers zich op hun gemak voelen om deze aan hun portefeuilles toe te voegen.

De volatiliteit van Bitcoin is momenteel ongeveer vier tot vijf keer hoger dan goud, zei de bank. Dat zou dramatisch moeten dalen voordat institutionele beleggers binnenstromen.

In een groot voorbehoud bij zijn “theoretische” prijsdoelstelling, zei JPMorgan dat de volatiliteit van bitcoin een groot blok is voor duurzame prijsstijgingen. De reputatie van institutionele beleggers kreeg een klap tijdens de hausse in april en May, zei de bank.

JPMorgan is van mening dat volatiliteit zo’n probleem is dat de eerlijke prijs van Bitcoin momenteel rond de $ 35.000 ligt. Toch zei de bank dat de volatiliteit van het token momenteel daalt en dat een prijs van $ 73.000 redelijk lijkt voor volgend jaar.

Bitcoin is echter enorm onvoorspelbaar. Een stijging van meer dan $ 146.000 ziet er heel goed mogelijk uit, gezien de winst van Bitcoin van meer dan 340% in het afgelopen jaar. Maar een nieuwe duik tot minder dan $ 30.000, zoals te zien is in de zomer, is ook een mogelijkheid, zei de bank.

Hoe dan ook, de strategen van de wereldmarkten van JPMorgan lijken  over crypto. “Het lijdt weinig twijfel dat cryptocurrencies en digitale activa in het algemeen een opkomende activaklasse zijn en dus een meerjarige structurele opwaartse trend zijn”, zeiden ze.

“Digitale activa zijn naar voren gekomen als een duidelijke winnaar na de pandemie, waarbij particuliere beleggers zich bij institutionele beleggers voegen, zoals family offices, hedgefondsen en vermogensbeheerders voor echt geld, waaronder verzekeringsmaatschappijen, bij het uitdragen van de activaklasse.”

Cypro is trending. Wil jij bijvoorbeeld een online blog beginnen over Crypto? Verdiep je dan in de Crypto markt en verschillende blogs die er al zijn.

Bron: Google, Beeld: Unsplash

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here