Een kleding webshop beginnen. Het is tegenwoordig helemaal trendy en populair. Geld verdienen online door middel van jouw eigen kledinglijn. Maar het hoeft niet jouw eigen kledinglijn te zijn. Je kan ook andere merken verkopen.

Maar hoe begin je er dan eentje? Lees verder voor tips en meer.

Om te beginnen: zet je ideeën op papier. Doe een brainstormsessie. Je moet over dingen nadenken als wie is je doelgroep? Wat voor stijl wil je verkopen? en wat is precies je motivatie? Doe je het als hobby of echt voor het grote geld? Onthoudt altijd dat goede dingen tijd kosten. Great things take time!

Het belangrijkste is natuurlijk: het product. Leer alle ins en out over de kledingindustrie. Bestudeer andere merken, kijk naar fashion iconen etc. Hoe gaat jouw merk daar tussen komen? Hoe ga jij je onderscheiden met jouw product?

Ga je het zelf laten maken of ga je bestaande merken inkopen en verkopen? Denk hier goed over na. Het hoeft geen probleem te zijn om kleding op te kopen van een leverancier en te verkopen als het maar een uniek product is.

Dan is uiteraard belangrijk: je communicatieplan/marketingplan voor jouw kleding webshop. Wat zal klanten naar je winkel trekken? Hoe ga je de kleding aan de man brengen? Wat is jouw plan? Denk hierbij aan social media zoals Facebook en Instagram. Denk aan influencers die het merk kunnen promoten. UIteraard kun je ook betaald adverteren. Google Adwords, Facebook en Instagram zijn uitstekende manieren om nieuwe klanten te bereiken.

Naast een marketingplan heb je ook een financieel plan nodig. Hoeveel wil je bijvoorbeeld uitgeven aan materiaal en hoe hoog gaan de prijzen in je winkel uiteindelijk woorden? Je hebt natuurlijk ook verzendkosten etc. Een andere tip: wanneer je net een bedrijf begint is het belangrijk om te starten van lage hoeveelheden per item.

Last but not least: bouw die webshop! Maar hoe? Je kan gemakkelijk een webshop laten maken op Fiverr. Fiverr is een Israëlische online marktplaats voor freelancediensten. Het bedrijf biedt een platform voor freelancers om diensten aan klanten over de hele wereld aan te bieden. Het hoeft namelijk helemaal niet veel geld te kosten. Heb jij misschien meer geld te besteden? Dan is het een goed idee om contact op te nemen met Independens Marketing en een professionele webshop te laten bouwen.

Een kleding webshop beginnen hoeft niet lastig te zijn, maar er komt wel het 1 en ander bij kijken: een goed product, een marketing plan, een financieel plan etc. Neem er de tijd voor en verdiep je in jouw product. Je kan het! Good luck!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here