HomeLifeLeiderschap: zit het in je of niet? Wat denken jullie?

Leiderschap: zit het in je of niet? Wat denken jullie?

De grote vraag: zijn leaders/leiders geboren of kan je een goede leider worden? Zit het leiderschap in je? Ben jij een geboren ondernemer en born to lead?

Eerst meer over de betekenis leiderschap:

Leiderschap is de positie die een leider in een bepaalde groep neemt. De leider probeert de beoogde doelen te bereiken, en de leden van de groep handelen onder zijn verantwoordelijkheid. Een goede leider neemt beslissingen, organiseert, lost problemen op, ontwikkelt en versterkt relaties en beïnvloedt mensen op een positieve manier. Een goede leider heeft een sterke aantrekkingskracht op mensen, en kan mensen in beweging brengen“.

Leiderschap zit in je. Het is iets waar je mee geboren bent. Vanaf jongs af aan was je waarschijnlijk al een rebel en deed je graag je eigen ding. Eigenwijs als je bent volgde je altijd je eigen weg. Werken voor een baas is vaak dan ook lastig, omdat je zelf vaak weet hoe het beter kan en andere dingen eerder ziet.

Leiderschap is gewoon niet altijd te leren. Je kan bijvoorbeeld wel een studie entrepreneurship volgen en je kan wel dingen leren, maar wij zijn van mening dat het een eigenschap is waarmee je geboren bent: een bornleader!

Je doet je eigen ding en je kijkt niet naar wat anderen doen. Mensen kijken naar wat jij doet. Jij bent degene die inspireert en motiveert.

Een goede leider focust zich op de toekomst, neemt risico en houdt van verandering. Een leider denkt out of the box, ziet mogelijkheden en neemt het voortouw en geeft het goede voorbeeld. Verder toont een leider inzet en committent, vertrouwt zichzelf en zijn team en inspireert en motiveert anderen. Een leider focust zich vooral op positiviteit en leid vanuit daar.

Goede leiders zijn nodig voor de toekomst en kunnen de wereld veranderen

Leaders: where you at?

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments