HomeWritingMotivatie om te blijven bloggen

Motivatie om te blijven bloggen

Motivatie om te blijven bloggen? Hoe houd je het toch vol? Steeds weer een nieuw artikel?

Fijn, je bent nu eenmaal begonnen met bloggen en schrijven, de kop is eraf. Maar nu is het een kwestie van volhouden en doorgaan. Doorgaan totdat je blog meer posts heeft en je resultaten ziet, oftewel meer bezoekers. Want wie wil nou niet meer bezoekers? Het is leuk om te schrijven, te bloggen, maar het is ook leuk als je content door veel mensen gelezen wordt, right? Dus wil jij weten hoe je meer motivatie krijgt om te blijven bloggen? Lees dan gauw verder.

3 tips voor meer motivatie:

1. Denk aan de lange termijn goals

Het draait uiteindelijk om de lange termijn doelen. Ook al zie je nu niet zoveel resultaat en is het vooral veel schrijven en zorgen dat je website bekend wordt, uiteindelijk kan het je op de lange termijn veel opleveren. Denk dan aan extra inkomsten of misschien wel fulltime inkomsten, al moet je hierbij wel echt denken aan langere termijn doelen (4/5 jaar). Je moet hier namelijk keihard voor werken. En met keihard bedoel ik echt keihard. Dus 1 keer bloggen in de maand is niet genoeg. Probeer 2 a 3 keer per week aan te houden voor een langere tijd, totdat je artikelen in Google verschijnen en je dus goed scoort in Google. Heb jij geen idee hoe je goed scoort in Google? Doe dan een SEO cursus en leer schrijven voor het web. Uiteindelijk levert organisch verkeer (via Google dus) je het meeste op op de langere termijn. Uiteraard kan je ook social media gebruiken.

Sochicken is een website die inmiddels anno 2023 bijna een half miljoen bezoekers trekt per maand. Hij kan nu 10 jaar later goed leven van zijn blog en heeft zelfs freelancers in dienst. Dat is een mooi streven toch?

2. Doe ook even wat anders

Het draait niet alleen maar om je blog en meer bezoekers krijgen. Probeer je tijd goed te besteden en ook andere dingen te doen dan alleen bloggen. Je kan hierdoor ook weer nieuwe inspiratie en motivatie krijgen. Pak af en toe ook even je rust of spreek wat leuks af. Kom achter die laptop vandaan en leef ook een beetje.

3. Geniet ook een beetje van het bloggen

Uiteraard wil je graag meer bezoekers zien en uiteindelijk misschien wel inkomsten zien, maar vergeet niet dat bloggen ook leuk moet blijven. Voor veel mensen is bloggen gewoon een hobby.

Tot slot, vergeet niet dat je misschien in huis minder inspiratie en motivatie heb. Zoek een leuk zaakje om en laat je inspireren door andere mensen en krijg zo meer motivatie om te blijven bloggen. En als laatste tip geef ik mee, je kan een Redbull nemen (sorry maar mij geeft het toch echt wel wat vleugels en een hoop concentratie), maar een goede kop koffie kan ook wonderen verrichten. Houd vol en blijf bloggen, You got this!

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments