Creatieve bloggers opgelet. Niet zo,n fan van Google Adsense en jullie? Verdienen jullie al honderden euro’s met Adsense? of valt het ook best tegen? De advertentie inkomsten vallen erg tegen. We werken nu met Ezoic en Adsense. En het is nog aan de lage kant en valt dus best tegen. We verwachten meer van Ezoic en willen uiteindelijk overgaan op Mediavine.

We kunnen niet wachten totdat we ons kunnen aanmelden voor Mediavine. Mediavine staat goed aangeschreven en is een premium advertiser waarbij je vanaf 10 dollar per 1000 pageviews verdient. Dat is wat anders dan 1 euro per 1000 pageviews zoals bij de meeste advertisers. Bij Mediavine kan het zelfs oplopen tot 40 dollar per 1000 pageviews. Het hangt af van je niche, je traffic (usa traffic bijvoorbeeld). Finance/money blogs leveren altijd meer op dan entertainment blogs. Vandaar dat ons volgende blog ook een finance blog zal zijn. Je begint ergens en gaat steeds commerciëler denken. De grote online magazines RTL,nu.nl, metronieuws etc gebruiken allemaal Mediavine en verdienen daar dus veel geld mee.

We begonnen met bloggen als hobby, als een leuke vrije tijd bezigheid. Lifeofanartist.nl is ontstaan vanuit het willen helpen van andere talenten, andere talenten die ook niet gezien worden, maar toch graag een creatieve carrière willen. The creative life of an Artist, een allround talent met veel interesses.

Inmiddels heeft dit blog 2 jaar later 10.000 unieke bezoekers per maand. We hopen gauw te groeien naar de 50k per maand en ons te aanmelden voor Mediavine. Premium advertisers hebben vaak als vereiste dat je een bepaald aantal bezoekers hebt. Voor Adthrive heb je er zelfs 100.000 nodig. Ook adthrive is een populaire premium advertiser dat je een mooi inkomen kan opleveren.

Al gauw hadden we door dat je met bloggen gewoon mooi kan bijverdienen en zelfs meer dan dat. Een fulltime inkomen? Mogelijk, maar niet makkelijk. Begin met meerdere blogs en dat met name ook in het Engels. Vandaar dat we ook iammandyb.com hebben. Een creatief fashion, beauty & lifestyle blog in het Engels.

Even terug naar Google Adsense.

Wat is het precies?

Met Adsense plaatst Google advertenties op jouw website waarvoor je voor elke unieke klik geld verdient.

je kunt je als blogger/webmaster gratis inschrijven en advertentieruimte beschikbaar stellen. Om geld te verdienen moeten mensen dus wel eerst op de advertenties klikken. Er zijn wat eisen om toegelaten te worden tot Google Adsense, maar over het algemeen is de drempel laag en zijn andere advertisers vaak strenger.

Wat levert Adsense jou nou op?

Dat is heel afhankelijk van het onderwerp van je website, de bezoekers en de effectiviteit van de advertentie. Deze advertenties werken meestal op basis van CPC, wat staat voor Cost per Click oftewel kosten per klik. Je verdient geld voor kliks. Maar zijn er eigenlijk nog wel mensen die op advertenties klikken?

Wat je verdient is dus allereerst afhankelijk van wat adverteerders bieden voor bezoekers. Zoals we al aangeven als jouw website over finance, beleggen, hypotheken etc gaat dan zal dit je meer opleveren.

Onze tip: begin dus een finance blog ipv een entertainment blog.

Het is leuk, dat zeker, een entertainment blog, maar uiteindelijk wil je gewoon verdienen met jouw passie.

Maar weet dat er dus genoeg alternatieven zijn voor Google Adsense die jou veel meer kunnen opleveren.

Blijf vooral schrijven en ga voor Mediavine of Adthrive.

Succes!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here