HomeWritingOnline magazine beginnen: Moeilijk of niet?

Online magazine beginnen: Moeilijk of niet?

Online magazine beginnen. Is dat nou eigenlijk moeilijk of niet?

Jij wilt graag voor jezelf beginnen en wat is er beter dan online beginnen in 2022?

Veel “gewone” magazines verdwijnen. Denk aan de populaire Glamour en de Viva. Leuke bladen, maar de verkopen liepen toch terug dus de stekker werd eruit getrokken.

Tijd om online te beginnen. Jongeren zitten online, ze Googlen, zijn op zoek naar informatie etc.

Is het nou eigenlijk moeilijk je eigen online magazine beginnen en wat heb je allemaal nodig? Kan je het ook alleen doen? Ja zeker dat kan, maar je moet wel doorzetten, volhouden en geduld hebben.

Nu bijna 2 jaar later begint Life of an Artist lekker te lopen. 10.000 unieke bezoekers per maand. Er komen aanvragen voor content binnen en we beginnen ons uit te breiden met meer titels zoals Carriere Tijd en Life of Women.

Wat je namelijk voor het ene onderwerp/niche kan doen, kan je natuurlijk ook voor een ander doen. Vandaar ons tweede (Nederlandse) project: Carriere Tijd.

Maar hoe begin je nou? Hier enkele tips voor een kickstart voor jouw online magazine:

1.Een goede pakkende domeinaam

Dat is al een lastig begin. Veel goede domeinnamen zijn al weg. Heb jij dus een goed idee voor een naam? Dan heb je grote kans dat de domeinnaam al weg is. Wij vonden het erg bijzonder dat de domeinnaam hustlersgang.com nog beschikbaar was. Een populaire naam. Gelukkig hoefde we er niet veel geld voor neer te leggen. Maar kans dat jij dat wel moet doen als je echt een goede domeinnaam wilt. Een pakkend goed concept begint met een goede domeinnaam.

2.Kies een hosting provider

Kies een goede hosting provider. Wij zitten bij hostnet.nl en vinden deze goed en betaalbaar. Een online magazine runnen kost namelijk ook wat geld. Je betaalt voor het plekje op internet (Hosting dus) en voor je domeinnaam. Reken op ongeveer 80 euro per jaar. Mocht je website uitbreiden en veel traffic krijgen dan wordt het duurder.

3.Waar gaat jouw magazine over?

Waar gaat het eigenlijk over? Wat is de doelgroep? Richt het zich op vrouwen, op mannen, zoals manners.nl of man-man.nl of op jongeren zoals het populaire funx.nl of bijvoorbeeld op ondernemers? Wordt het een allround magazine met verschillende onderwerpen zoals fashion, beauty, interieur, influencers etc? Of focus je je bijvoorbeeld op auto’s of bijvoorbeeld op marketing? Tip van ons: kies voor iets met influencers en social media. Influencers worden nu veel Gegoogled en social media zoals Instagram en Tiktok zijn erg trending en populair.

4. Marketing

Geen traffic without marketing. Maar de meeste traffic komt meestal via Google. Wat jij dus nodig hebt is SEO. Je moet ranken met keywords en met jouw content. Als jij geen verstand hebt van marketing, schakel ons dan in. Wij kunnen jou helpen met de juiste zoekwoorden en zorgen dat jij veel content krijgt via Google. Uiteraard is social media ook een goed idee. Heb jij al een groot bereik? Dan zal dat zeker helpen bij het aantal bezoekers. Voor online magazines geldt: hoe meer bezoekers, hoe meer verdiensten. Dus ben jij een populaire influencer? Begin een online magazine en focus je op social media: Instagram, Facebook, Tiktok etc. Of ga voor best of both worlds: Google en social media.

Je kan uiteraard ook gericht adverteren op social media en zo meer mensen bereiken. Meer likes en bezoekers voor jouw pagina.

Naast marketing moet je ook zorgen voor goede content. Ben jij een geboren creatieve schrijver? Mooi dan kan je het zelf doen? Creatief, maar niet zo goed met content? Neem dan contact op met Allround Writer. Creatieve, goede en originele content voor jouw magazine. Misschien zoek je wel een co-founder of businesspartner. Wij staan altijd open voor samenwerkingen en zoeken eigenlijk zelf nog een businesspartner om meer merken/online magazines in de markt te zetten.

5. Het verdienmodel

Hoe ga jij geld verdienen met jouw magazine? Ga je voor alleen advertenties? (it wont make you rich easily), of ga jij voor een combinatie van verschillende verdienmodellen? Affiliate marketing en gesponsorde content? Tip: kies voor de combinatie.

Als je eenmaal bezoekers krijgt via Google en social media dan krijg je ook aanvragen voor advertorials. Mensen die willen adverteren op jouw populaire online magazine. Dit kan wel even duren. Focus je vooral op goede content en zorg ervoor dat je content rankt. Als de bezoekers komen, komt uiteindelijk ook het geld.

Alles leren over affiliate marketing en wil je dat ook inzetten voor jouw magazine? Bekijk dan deze online cursus.

Succes met jouw online magazine! Hulp nodig? Je weet ons te vinden.

Bron: Google & eigen magazine, Image source: Pexels

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments