Is bloggen dood? Nee, het is niet dood, maar het bestaat wel al lang en er zijn wel al heeeeel veel bloggers. Dus begin ik maar niet met bloggen of bijvoorbeeld een online tijdschrift? Nee waarom? Er is altijd plek voor nieuw talent en interessante content. De grote bloggers kwamen al in 2006/2007 online. Een goed concept/professioneel blog opbouwen kost nou eenmaal tijd. De meeste van deze professionele bloggers hebben nu duizenden bezoekers/volgers en kunnen leven van hun blog.

Overtuigd van het starten van een professioneel blog? Lees dan gauw verder!

Heb je al een goed idee waarover je wilt bloggen? Professioneel wilt bloggen? Gaat het over auto’s, over fashion, over beauty of over fitness of bijvoorbeeld over je eigen leven? Word je een niche blogger of ga je het over allerlei onderwerpen hebben? Heb je al een naam voor je blog? Kijk dan eerst of die naam nog vrij is. Je kan bijvoorbeeld bij bluehost voor een goedkope bedrag je domein vastleggen en verder heb je natuurlijk hosting nodig. Ook voor hosting kun je bij Bluehost terecht, Je kan ook kiezen voor een gratis platform zoals blogger.com, maar als je professioneel wilt bloggen kies je uiteraard voor WordPress en voor een hosting bedrijf zoals Bluehost. De meeste professionele/zakelijke bloggers gebruiken WordPress.

En nu? Hoe nu verder met mijn blog?

Als het goed is heb je nu een domeinnaam en hosting dus kan je beginnen met je blog. Allereerst moet je natuurlijk een thema kiezen. Je kan voor een gratis thema gaan, maar je kan ook kiezen voor een betaald thema of zelfs een speciaal voor jouw website ontworpen design. Hoe ga je dat aanpakken? Ben je technisch aangelegd en ga je het helemaal zelf doen? Of hou je het simpel en makkelijk en neem je een bestaand thema? Of laat je toch gelijk een site ontwerpen op maat en kies je voor hulp bij je website/blog? Je kan tegenwoordig best goedkoop een eigen webdesign laten maken via bijvoorbeeld Fiverr. Als je het goed wil doen en dus professioneel wil bloggen kies dan voor een betaald thema of ontworpen website.

En dan? Hoe verder?

Nou eigenlijk heel simpel, start blogging, begin met schrijven. Bedenk leuke artikelen voor jouw blog met een pakkende titel en een goede inhoud. Goede content is belangrijk. Hoe meer goede content, hoe meer kans op bezoekers en dat is wat je uiteindelijk wil. Professioneel bloggen? Begin vandaag nog! Het is geschikt voor jong en oud!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here