HomeMusicRita Ora kondigt derde album "You & I" aan

Rita Ora kondigt derde album “You & I” aan

Rita Ora is back met haar derde album en een nieuwe single.

PRE-ORDER RITA ORA’S YOU & I ALBUM HIER 

BEKIJK “PRAISING YOU” VIDEOCLIP OP FACEBOOK PREMIUM MUSIC  OF INSTAGRAM 

“PRAISING YOU”  LYRIC VIDEO 

Van de week kondigde Rita Ora haar derde album “You & I” aan dat op 14 juli uitkomt via BMG. Daarnaast brengde ze deze week haar nieuwe single “Praising You” uit, feat. Fatboy Slim. Op dinsdag 9 mei zal Rita tijdens de halve finale van het Eurovisie Songfestival haar eerste, wereldwijd exclusieve uitvoering van “Praising You” geven, naast een spetterende medley van enkele van haar grootste hits.

Voor Rita, die op elk nummer van het album mee heeft geschreven, blijkt You & I haar meest persoonlijke project tot nu toe. In samenwerking met uitvoerend producent Oak Felder (Ariana Grande, Nicki Minaj, Alicia Keys, Usher), heeft Rita een album kunnen maken waarbij de tracks conceptueel met elkaar zijn verbonden om de verschillende hoofdstukken binnen haar relatie weer te geven. Een temperamentvolle plaat over hoe het voelt om instinctief verliefd op iemand te worden.

In de bijbehorende video, geregisseerd door Academy Award winnaar Taika Waititi, doet Rita samen met een groep dansers auditie voor de rol van hun dromen, met een cameo van Fatboy Slim. Met een knipoog naar de door Spike Jonze geregisseerde video “Praise You” leidt Rita de groep door hun routine, waarbij ze de juryleden langzaam voor zich wint wat verandert in een groots Studio 54-achtig nummer, met glamoureuze outfit keuzes en indrukwekkende choreografie. In een exclusieve samenwerking met Meta is de video vandaag te zien op Facebook als een premium videoclip en op Instagram en zal de video vanaf 28 april beschikbaar zijn op alle platforms, waaronder YouTube.

“Dit album betekent echt veel voor me.”, legt Rita uit. “Het is als mijn dagboek van de afgelopen jaren, het is mijn geluid en het voelt gewoon zo trouw aan mij en wie ik nu ben.”

Naast de aankondiging van You & I (het vervolg op haar succesvolle tweede album  Phoenix), brengt Rita ook de nieuwe single Praising You” feat. Fatboy Slim. Het is een herbewerking van de hit “Praise You”, dat voor een Grammy werd genomineerd en dit jaar 25 jaar bestaat. “Praising You”, dat vandaag door Zane Lowe op Apple Music 1 in première ging toen hij Rita interviewde, neemt de herkenbare piano riff en het feel-good refrein van het origineel maar introduceert ook Rita’s versie van het verhaal en haar sound. Haar metafoor voor de betoverende aard van de liefde – en mondt uit tot een zomerse EDM track.

Rita: “Niet alleen was het enorm belangrijk voor mij om goedkeuring en support te krijgen van Norman, maar om daadwerkelijk met hem samen te werken en een eerbetoon te brengen aan zo’n hit uit mijn jeugd was een surrealistische ervaring,” zegt Rita. “Ik denk dat deze plaat voor iedereen iets anders betekent, maar vanuit mijn perspectief gaat het over het aanbidden van je geliefden en het vieren van die relaties. “Ik ben vereerd dat we het nummer nieuw leven hebben mogen inblazen en het opnieuw kunnen introduceren bij een hele nieuwe generatie.”

Over de herbewerking zegt Norman: “Een spontane ontmoeting tijdens een avond in de Naughty Corner op Glastonbury groeide uit tot een vriendschap en samenwerking die op papier misschien onwaarschijnlijk lijkt. Toch is het hier, en het heeft een eigen leven!”

You Only Love Me

“Praising You” is de opvolger van de single “You Only Love Me”, dat tot nu toe wereldwijd 40 miljoen streams heeft behaald. Het nummer kreeg positieve feedback van onder andere The Sunday Times (“een instant electro-pop oorwurm”), Billboard (“een prettig geproduceerde ode aan gecompliceerde romantiek waarbij Rita bewijst expert te zijn in strak vormgegeven, electro-getinte pop”), en PAPER, (die schreef dat op de “zeer aanstekelijke” single “Rita op haar best” is).

 “You Only Love Me” was ook Rita’s eerste release sinds ze een samenwerking is aangegaan met BMG, waardoor ze eigenaar wordt van al haar toekomstige master opnames en zeggenschap krijgt op een manier die ze nog niet eerder had.

Voor de release van “You Only Love Me,” werd aangekondigd dat Rita Brandy zal vergezellen in de Disney+ originele film Descendants: The Rise of Red. Ze speelt ook samen met Robert De Niro en Jamie Foxx in de aankomende film Tin Soldier.

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments