HomeArt & DesignSalaris Architect. Benieuwd? Check it out!

Salaris Architect. Benieuwd? Check it out!

Salaris van een architect. Benieuwd? Wil jij graag een architect worden? Lees dan gauw verder.

Wat is een architect eigenlijk precies?

Een architect is een ontwerper van gebouwen. Als architect moet je goed grafisch en technisch kunnen tekenen. De meeste architecten specialiseren zich in bepaalde vakgebieden. Hierbij moet je denken aan het ontwerpen van woonhuizen, openbare ruimtes, tuinen of bijvoorbeeld binnenhuisarchitectuur.

Als architect moet je erg creatief zijn, innovatief, perfectionist en daarnaast moet je klantgericht zijn en een analytisch vermogen hebben. Je moet alles tot in de puntjes uitzoeken.

Klinkt dit als jou? Dan is dit een perfect beroep voor jou. Maar wat verdien je nou eigenlijk als architect? Het ligt net zoals bij andere beroepen aan de ervaring die je hebt en voor welk bureau je werkt.

Een architect die grote bouwprojecten en exclusieve huizen ontwerpt verdient meer dan een architect die eenvoudigere gebouwen moet ontwerpen. 

Het gemiddelde maandelijks inkomen van een beginnend architect ligt ongeveer op € 2.400. Een meer ervaren architect die werkt voor een gemiddeld bureau verdient € 3.750 per maand. Je kunt er vanuit gaan dat hoe groter het bureau is, hoe hoger het salaris is voor een architect. Dit kan oplopen tot wel 5000 euro.

Om een architect te kunnen worden moet je een opleiding als Bouwkundige volgen aan de technische universiteit of een HBO opleiding bouwkunde. Je leert daarbij alle natuurkundige formules en welke facetten er bij komen kijken om een ruimte of een gebouw goed in te delen. 

Salaris van een architect? Dat hangt dus af van verschillende factoren.

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments