Heb je altijd al je eigen webshop willen hebben? Ben jij een getalenteerde ontwerper die graag zijn eigen kledinglijn wil verkopen? Of heb je andere producten die je graag wilt verkopen? Zoals jouw eigen schilderijen? Dan is Shopify 1 van de beste manieren om een webshop te starten.

Shopify is van oorsprong een Canadees multinationaal e-commerce bedrijf met het het hoofdkantoor in Ottawa, Ontario. Het behoort inmiddels tot één van de grootste internationale aanbieders van webwinkelsoftware en is dus een groot succes. Wil jij graag internationaal succes met jouw webshop? Dan is Shopify perfect voor jou.

Eerst zal je natuurlijk een idee moeten hebben, een domeinnaam die je kan vastleggen. Een blog starten is ongeveer hetzelfde als een webshop starten, alleen verkoop je dan producten in plaats van dat je artikelen schrijft. Je kan het natuurlijk ook combineren, zowel een webshop met een blog. Door een blog kan je webshop namelijk beter gevonden worden in Google.

Na het aanschaffen van je eigen domeinnaam wil je natuurlijk gelijk aan de slag. Hoe je webshop er uit komt te zien kan je natuurlijk helemaal zelf inrichten bij Shopify, maar als je zelf weinig design skills hebt kan een bestaand template uitkomst bieden. Zo’n bestaande template heeft wel wat beperkingen. Je kan het namelijk niet inrichten zoals jij het graag wil. Dus heb je unieke wensen en wil je bepaalde kleuren en een bepaalde look, dan kan je beter voor een betaalde template gaan. Je betaalt misschien iets meer, maar je hebt wel waard voor je geld en kan de webshop volledig inrichten naar jouw wensen.

Verder heeft Shopify goede aspecten voor de webwinkeleigenaren, namelijk uitstekende beveiliging, klantenservicetools (bijvoorbeeld een live chat) en hulp bij technische problemen. Shopify is gebruiksvriendelijk en geschikt voor zowel kleine als grote webshops. Dus ook voor de mensen met grote ambities is Shopify perfect. Verder heeft Shopify diverse betalingssystemen zoals een Creditcard, Paypal en, Ideal en handmatige betaalmethoden en zelfs BitPay for Bitcoins.

Enkele voorbeelden van Shopify webshops zijn: Luxy Hair, Haus, The Modern Shop, Uppercase magazine, Unconditional, Chubbies, en de fashion webshop House Of Holland.

Naast Shopify, kan je ook gemakkelijk en goedkoop een webshop beginnen door middel van Fiverr. Via Fiverr kan je niet alleen een goedkope website laten maken, maar ook een webshop. Neem een kijkje en overweeg de voordelen en nadelen van Shopify of Fiverr. Ze zijn beiden het proberen waard.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here