Bloggen is weer hot! Het is weer trending! En we doen het allemaal, ja we doen het bijna allemaal. Een blog kan dienen als jouw online CV. Zoek jij werk als tekstschrijfster of werk in de communicatieve branche of zoek jij misschien werk als interieur designer? Dan kan een blog als jouw visitekaartje dienen. Sowieso is bloggen gewoon leuk. Je kan ook een hobby blogger zijn! Maar veel bloggers vinden het toch leuk om uiteindelijk een extraatje te verdienen met hun passie.

Maar hoe begin je nou met een blog?

Je moet een naam voor jouw blog bedenken. De blognaam en de bijbehorende url van het blog zijn beiden erg belangrijk. Jouw blog naam moet wel ergens op slaan. Neem nou Life of an artist.nl Wij focussen ons op artiesten en creatievelingen en het leven erom heen. Het past dus goed bij het concept. Wat wel lastig is dat veel namen al weg zijn. Er zijn natuurlijk meer ondernemers en de populaire www.namen zijn vaak al weg. Je kan deze wel bijvoorbeeld kopen. Een kleine investering, maar dan heb je wel een goede .com domeinnaam. Wil jij liever in het Nederlands ondernemen? Dan is .nl een prima domeinnaam. Je kan bij hostnet.nl je domeinnaam vastleggen. Zoeken maar! en anders kopen maar;) Domeinnamen is een hele handel tegenwoordig. De beste branding namen zijn vaak al weg.

Dan voor welk platform kies je?

We leven in 2021: uiteraard kies je dan gelijk goed en dus voor WordPress. De meest populaire websitebouwer ter wereld. Bekende websites gebruiken WordPress. Denk dan aan The New Yorker, Sony music, Variety, MTV news, BBC Amerika en nog veel meer grote berijven.

Heb je hulp nodig bij het installeren van WordPress en bij het designen van een leuke originele website? Dan zou ik niet voor een dure partij kiezen (er zijn er een hoop), maar gewoon voor Fiverr gaan. Goed, maar betaalbaar! Ontzettend veel website developers en designers die jou kunnen helpen met jouw website. Vind jij dit bijvoorbeeld een mooie website?Bekijk dan vooral onze shop voor jouw WordPress designer en uiteraard ook voor SEO. Geen rankings zonder SEO.

Is jouw website klaar? Dan kun je beginnen met schrijven. Plaats uiteraard leuke foto’s van jouw interieur. Om een inspiratie (interieur) site te geven en een site waar we grote fan van zijn: Interior Junkie. Laat je inspireren door deze website en geef je eigen draai eraan.

Succes met jouw eigen interieurblog! Je kan het!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here