HomeWritingTijdschrift Glamour verdwijnt nu ook en ook online.

Tijdschrift Glamour verdwijnt nu ook en ook online.

Like what is going on in tijdschrift land? Het einde van de tijdschriften zijn in zicht? Welk tijdschrift/magazine gaat het overleven? Er zijn er natuurlijk ook veels te veel. Veel tijdschriften die op elkaar lijken.

Na Viva (lees hier meer) verdwijnt nu ook de Glamour. Zowel uit de schrappen als online. Glamour is een leuk tijdschrift en dit vinden wij wel erg jammer. Online hadden wij niet verwacht. Veel tijdschriften richten zich nu op de digitale wereld. Mensen zitten meer online. Maar ook dat mocht het dus niet worden voor De Glamour.

Dat maakt hoofdredacteur Anke de Jong vandaag bekend. “Mijn werk, mijn baby, een groot onderdeel van mijn identiteit, mijn Glamour, nee: ónze Glamour, stopt met verschijnen in Nederland. Ik weet niet goed wat ik moet schrijven, behalve dat ik jullie wil bedanken voor jullie vertrouwen in mij en de rest van Team Glamour.

De beslissing hing al even in de lucht. Eind mei maakte uitgeverij Hearst wereldkundig van een aantal bladen af te willen om kosten te besparen. Het consumentengedrag en de behoeften van adverteerders zijn volgens het bedrijf zodanig veranderd dat de uitgeverij moet transformeren.

Het blad stopt overigens niet wereldwijd, maar alleen in Nederland. Dat maakt het echter niet minder moeilijk, aldus de Jong.

En weer een blad dat verdwijnt. Wij hebben zo,n vermoeden dat ook het magazine van Chantal Janzen het ook niet gaat overleven. Het is toch een vrij duur blad. Althans het zal het niet overleven in de schrappen. Verder is ook bekend dat de bladen Esquire en de Vogue verdwijnen, aldus de uitgeverij Hearst.

Andere titels die worden uitgegeven door Hearst, waaronder Quote, Quest, National Geographic en ELLE, blijven wel verschijnen bij de uitgeverij.

Dit is jouw kans om online te beginnen met een tijdschrift. Bekijk onze shop en leer alles over hoe te beginnen en hoe geld te verdienen met jouw eigen blog of tijdschrift.

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments