HomeInfluencersTiktok krijgt een flinke boete. 0ok in Nederland. Like what?

Tiktok krijgt een flinke boete. 0ok in Nederland. Like what?

Tiktok de populaire trend van nu krijgt dus ook wel eens een boete. Lees hier meer.

TikTok krijgt een boete van maar liefst 750 duizend euro voor het schenden van de privacy van jonge kinderen. Volgens de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) heeft het bedrijf niet op een begrijpelijke manier duidelijk gemaakt hoe hun persoonsgegevens worden verzameld, verwerkt en gebruikt. Deze informatie was bij installatie tussen 25 mei 2018 en 28 juli 2020 niet in het Nederlands beschikbaar, maar werd in het Engels aangeboden. Het is één van de hoogste boetes die de AP tot nu toe aan een bedrijf heeft uitgedeeld.

Kinderen worden gezien als een kwetsbare groep dus is de Engelse uitleg volgens de AP in strijd met de Europese Privacywet. TikTok gaat in beroep tegen de boete. Ze reageren in een verklaring: “Ons privacybeleid en een kortere, meer toegankelijke versie voor onze jongere gebruikers, die sinds juli 2020 in het Nederlands beschikbaar is, is door de Autoriteit Persoonsgegevens geaccepteerd als de oplossing van deze kwestie.”

Bron: Puna, Beeld: Unsplash

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments