HomeFashionUrban kleding: wat is dat en waar koop je dat?

Urban kleding: wat is dat en waar koop je dat?

Urban kleding: je hoort het steeds meer voorbij komen.

Maar wat is dat nou precies en waar koop je dat?

Urban is een dresscode die is afgeleid van de straatcultuur uit de jaren ’90 in de Verenigde Staten. Urban is geïnspireerd door de hip-hop scene. Sportieve kleding wordt gecombineerd met stoere elementen. Urban betekend letterlijk stedelijk. Veel mannen denken dat deze kledingstijl niet geschikt is voor hun. Ze denken dat ze zwarte glimmende kleding moeten dragen met grote gouden kettingen. Niets is echter minder waar. Urban kan je op meerdere manieren interpreteren. Urban wordt steeds meer trendy en ook in Nederland zie je steeds meer artiesten en creatieve mensen met een urban style.

Eén van de bekendste urban winkels is Urban outfitters. Het merk heeft veel succes en meer dan 130 winkels in Amerika, Canada en Europa. De inspiratie komt van hun eigentijdse urban shoppers, die een voorliefde hebben voor kunst, mode en muziek. Urban Outfitters heeft een assortiment voor zowel dames als heren. Verder verkopen ze accessoires en hebbedingetjes voor in huis.

Een andere bekende urban shop is Karmaloop. Karmaloop is een multi-platform webwinkel, gemeenschapsstijl en mediabedrijf gespecialiseerd in streetwear e-commerce. Het is in 2000 opgericht door Greg Selkoe en in 2016 gekocht door Shiekh Shoes. Karmaloop is voor mannen en vrouwen en verkoopt merken zoals Adidias, Billionaire boys club, Kappa, Ice Cream, Paper Planes, Rebel Minds, Timberland, Vans en nog veel meer.

Dus nu weet je voortaan wat urban kleding is en waar je dat koopt. Wij zijn benieuwd naar jullie meningen. Is urban kleding de toekomsttrend?

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments