HomeWritingWat zijn de leukste urban nieuws websites van Nederland?

Wat zijn de leukste urban nieuws websites van Nederland?

Urban nieuws websites. Welke zijn nou de leukste? Welke heeft Nederland nou allemaal? En last but not least: wat is urban nieuws eigenlijk?

Urban is een term die in de architectuur wordt gebruikt om een buitengebied te ontwikkelen. Sinds de jaren 80 wordt het gebruikt om muziek- en cultuurstromingen aan te duiden die verband houden met hiphop, rap en moderne r&b. Rappers zijn nu helemaal trending, ook in Nederland. Het is helemaal overgewaaid vanuit de VS en is niet meer weg te denken anno 2022. Met grote namen als bIzzey,Josylvio, Frenna, Jonna Fraser, Kevin etc.

De urban culture is eigenlijk alles wat jongeren bezighoudt in de grootstedelijke culttuur. Denk dan aan entertainment, kleding, sport, kunst, dans, muziek, lifestyle etc.

De websites die je moet checken en die zich focussen op jongeren de urban lifestyle zijn (misschien concurrentie, maar agh wij zijn gunners!)

1.Funx.nl

FunX is een Nederlands publiek radiostation dat zich richt op jongeren (15-24 jaar) en jongvolwassenen (25-34 jaar) in de grote steden, met een nadruk op Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Maar ze hebben ook al lange tijd een online platform: funx.nl. Dit platform richt zich niet alleen op de nieuwste urban muziek, maar ook ander nieuws en interessante dingen voor jongeren. Ze bereiken maandelijks 1 miljoen bezoekers en gooien dus hoge ogen met hun platform. Zeker een aanrader!

2.Complexnl

Vanuit Amerika overgewaaid van het Amerikaanse Complex. Dit is de Nederlandse versie. Ze bestaan pas sinds 2021 en focussen zich vooral op social media, want daar zitten uiteraard de jongeren. De website heeft nog niet zoveel bezoekers. Complexnl.com is het online entertainment- en nieuwsplatform voor jongeren. Ze focussen zich op raptalent, maar ook op vrouwelijk talent, op het laatste fashion nieuws, cultuur nieuws en sport. Een allround urban platform dus. Al zijn wij meer fan van de originele Amerikaanse Versie: Complex.com

3.Axed

AXED.NL is hét online magazine dat dagelijks verslag doet van alles wat in Urban Music, Lifestyle & Culture afspeelt. Zij bieden een platform voor opkomende en gevestigde artiesten, vloggers en trendsetters om hun werk te presenteren. Daarnaast gaan zij dagelijks op zoek naar het laatste nieuws, buzz en trends binnen de urban entertainment. Ook veel roddels en bad vibe nieuwtjes, maar dit hoort erbij.

De missie is om een positieve impact te leveren aan de groei en ontwikkeling van de Nederlandse Urban culture, door het leveren van nieuws, informatie en entertainment.

Opgericht in 2013 en inmiddels 300k bezoekers per maand. Daarnaast zijn ze actief op social media.

4.Creativebynature

Born to create? Are you a creative by nature? Neem dan zeker eens een kijkje op dit plaform. Een erg leuk origineel platform voor talent, maar nog niet zo bekend. Ze zijn vooral actief op social media. Maar zeker een goed concept en het verdient zeker meer aandacht.

CreativeByNature is een Urban Culture Platform waar je de creatiefste talenten ontdekt als het gaat om muziek, fotografie, kunst & design en lifestyle. Met ‘Avond voor Release’ en ‘Recorded Live Sessions’ bieden CreativeByNature en A’DAM&Co. muzikale talenten het ‘hoogste’ podium van Amsterdam.

Ze zijn er voor de verschillende disciplines binnen the culture, van fotografie tot aan kunst en kleding. De Nederlandse R&B- en soul scene wordt ook steeds groter. Die tak verdient het ook om meer gezien en gehoord te worden. Daar hopen we nu veranderen in te brengen”, aldus de founder en owner van het platform.

Wie weet worden ze groot in de toekomst.

DIt zijn wel zo,n beetje de bekendste. Welke missen we eigenlijk nog?

Is het niet tijd voor meer urban nieuws platformen, waar de focus ligt op nieuw talent?

Stuur jouw talent vooral naar info@lifeofanartist.nl

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments