HomeWritingVerdienmodel online magazine. Benieuwd? Lees het hier.

Verdienmodel online magazine. Benieuwd? Lees het hier.

Een verdienmodel voor een online magazine. Ben je benieuwd? Lees dan gauw verder.

Je hebt de stap gewaagd en gaat toch een online magazine beginnen. Maar hoe ga je daar nou geld mee verdienen? Want dat is wat je uiteindelijk wil toch? Met je grote passie geld verdienen.

1.Affiliate marketing

Misschien heb je hier al van gehoord, maar misschien ook niet. Bij affiliate marketing promoot je iemand anders haar diensten of product en krijg jij een commissie wanneer iemand iets via jou koopt, bijvoorbeeld dus via jouw website. Je kan hierbij denken aan allerlei producten, van kleding, tot apparatuur, tot boeken etc.

De Moderne Nomaden, een erg leuk blog, verdient ongeveer 3000 euro per maand aan affiliate marketing. Zijn blogs worden door 50.000 mensen gelezen en hij haalt hier dus een fulltime inkomen uit. Wil jij nou ook beginnen met affiliate marketing? Bekijk dit dan eens. Lees er alles over en zet het succesvol in op je online magazine. Je moet wel weten hoe je het moet toepassen. Dus verdiep je in affiliate marketing.

2. Banner ruimte verkopen

Als je een website in een bepaalde niche hebt, bijvoorbeeld in fashion of food en je hebt al een aardige hoeveelheid bezoekers (in ieder geval meer dan 10.000 unieke bezoekers per maand), dan kun je er ook voor kiezen om banner ruimte te verkopen aan adverteerders. Een adverteerder kan zijn banner op jouw website plaatsen in ruil voor een vast maandbedrag. Dat bedrag hangt af van onder andere het aantal bezoekers dat jouw website trekt. Voor adverteerders kan dit interessant zijn als jouw website bezoekers uit de doelgroep van de adverteerder aantrekt. Het voordeel voor jou als eigenaar is dat je verzekerd bent van je inkomsten. Je spreekt een vast bedrag voor een bepaalde periode af.

3. Webshop.

Heeft jouw online magazine aardig wat bezoekers? Dan kan je er een webshop aan vast koppelen. Verkoop producten die passen bij jouw online magazine. Het online magazine &C van Chantal Janzen verkoopt bijvoorbeeld leuke producten. Neem een kijkje hier. Ze verkopen van alles eigenlijk. Een echte aanrader om te bekijken! Ook het magazine Wendyonline verkoopt producten die bij haar website passen. Interessante boeken, maar ook gezondheidsproducten. Ook een echte aanrader!

4.Betaalde artikelen

Als je een populaire website hebt met veel bezoekers dan kan het interessant zijn om mensen te laten betalen voor een artikel dat zij op jouw website mogen plaatsen, ook wel sponsored content genoemd. In het artikel maak je promotie voor het product of de dienst van de adverteerder. Denk aan een review van een product of een reisbeschrijving van een land of stad. Het hangt helemaal af van jouw niche. Op Life of an Artist kunnen wij dus een artikel schrijven over iemand zijn talent of een creatief/educatief bedrijf voor jongeren, of dat nou rap talent, fashion talent, fotografie talent of schrijf talent is. Wij staan voor alle creatieve talenten open! Talent is talent en dat hoort te worden erkend. Wil jij dus adverteren en ontdekt worden op Life of an Artist? Kijk hier dan eens. Omdat wij nog een beginnend bedrijf zijn betaal je nog niet de hoofdprijs zoals bij veel magazines wel het geval is.

De verdienmodellen voor online magazines? Genoeg dus, kijk naar wat bij je website past en succes ermee!

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments