Waarom Googlen mensen? Misschien een rare vraag, maar waarom zou je alles Googlen? Waarom zijn sommige mensen zelfs verslaafd aan Google? Kan dat? Ja dat kan.

Google is een machtig bedrijf. Een hele uitvinding. Founded on 4 september 1998. Waar je vroeger alles opzocht in een woordenboek. Google je nu moeilijke woorden of onderwerpen waar je meer van wilt weten.

Google bestaat inmiddels meer dan twintig jaar. In de afgelopen twee decennia is het bedrijf uitgegroeid van een kantoor in een garage in Silicon Valley tot een van de grootste internetbedrijven ter wereld.

Als kopers een nieuw product zoeken, beginnen ze op Google. Webshops zijn een hele hype. Als je een moeilijk woord niet kent dan ga je gauw Googlen. Eigenlijk al je antwoorden vindt je op Google.

Als jij dus op zoek bent naar informatie over een bepaald onderwerp, kun je daar Google voor gebruiken. Het werkt simpel. Je gaat naar Google.nl en typt daar in naar wat je zoekt. Wanneer je dat hebt gedaan verschijnen en tientallen websites websites waarvan Google vindt dat die relevant zijn voor jouw zoekopdracht en zo kom jij dus waarschijnlijk op deze pagina terecht..waarschijnlijk. Mensen komen ook op websites door er direct heen te gaan of via een social media link zoals Facebook. Er zijn verschillende manieren om op websites terecht te komen,maar wij hebben de meeste bezoekers toch wel via Google (9000 ongeveer).

Sinds het bestaan van Google is er ook een nieuwe manier van geld verdienen: online. Met blogs, online magazines, met Youtube etc. Google is namelijk eigenaar van videoplatform Youtube, ze maakt het besturingssysteem Android en beheert diensten zoals Google Maps en Gmail. Het moederbedrijf Alphabet, voortgevloeid uit Google, houdt zich ook bezig met drones, slimme apparaten voor in huis, zelfrijdende auto’s, gezondheidszorg en kunstmatige intelligentie. Wist jij dat al?

De macht van Google is dus groot. Naast een sterke economische positie heeft Google ook een maatschappelijke positie verworven. Het heeft invloed op thema’s zoals grondrechten, democratie en hoe we als mens meedoen in de maatschappij, aldus Anna Gerbrandy, hoogleraar mededingingsrecht aan de Universiteit Utrecht.De hele educatie wereld is eigenlijk verandert door Google. Er wordt op veel scholen al gebruik gemaakt van tablets en online werken. Wat dacht je van online educatie en online cursussen? Ze komen tegenwoordig overal vandaan en zijn populairder dan ooit.

Zouden we anno bijna 2022 nog zonder Google kunnen?

Wie heeft er wel eens zichzelf Gegoogled?

Bron: Google itself & nu.nl, Beeld: Unsplash

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here