Waarom Googlen mensen? Misschien een rare vraag, maar waarom zou je alles Googlen? Waarom zijn sommige mensen zelfs verslaafd aan Google? Kan dat? Ja dat kan.

Google is een machtig bedrijf. Een hele uitvinding. Founded on 4 september 1998. Meer dan 20 jaar geleden dus. Een grote uitvinding. Waar je vroeger alles opzocht in een woordenboekm, Google je nu moeilijke woorden of onderwerpen waar je meer van wilt weten.

In de afgelopen twee decennia is het bedrijf uitgegroeid van een kantoor in een garage in Silicon Valley tot een van de grootste internetbedrijven ter wereld. Zo zie je maar, think big and you will get big.

Als kopers een nieuw product zoeken, beginnen ze op Google. Webshops zijn een hele hype. Als je een moeilijk woord niet kent dan ga je al gauw Googlen. Eigenlijk al je antwoorden vindt je op Google.

Hoe werkt Google dan eigenlijk? Het werkt simpel. Je gaat naar Google.nl en typt daar in naar wat je zoekt. Wanneer je dat hebt gedaan verschijnen en tientallen websites websites waarvan Google vindt dat die relevant zijn voor jouw zoekopdracht en zo kom jij dus waarschijnlijk op deze pagina terecht..waarschijnlijk. Mensen komen ook op websites door er direct heen te gaan of via een social media link zoals Facebook. Er zijn verschillende manieren om op websites terecht te komen,maar wij hebben de meeste bezoekers toch wel via Google (9000 ongeveer). Het verschilt per maand.

Sinds het bestaan van Google is er ook een nieuwe manier van geld verdienen: online. Met blogs, online magazines, met Youtube etc. Google is namelijk eigenaar van videoplatform Youtube, ze maakt het besturingssysteem Android en beheert diensten zoals Google Maps en Gmail. Google is dus een groot en machtig bedrijf.

Naast een sterke economische positie heeft Google ook een maatschappelijke positie verworven. Het heeft invloed op thema’s zoals grondrechten, democratie en hoe we als mens meedoen in de maatschappij, aldus Anna Gerbrandy, hoogleraar mededingingsrecht aan de Universiteit Utrecht. De hele educatie wereld is eigenlijk veranderd door Google. Er wordt op veel scholen al gebruik gemaakt van tablets en online werken. Wat dacht je van online educatie en online cursussen? Ze komen tegenwoordig overal vandaan en zijn populairder dan ooit.

Zouden we anno bijna 2022 nog zonder Google kunnen?

Wie heeft er wel eens zichzelf Gegoogled?

Bron: Google itself & nu.nl, Beeld: Unsplash

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here