HomeLifeWat doet een manager van een artiest?

Wat doet een manager van een artiest?

Wat doet een manager van een artiest nou eigenlijk precies?

Jij bent een opkomende artiest en je bent op zoek naar een manager.. Lees gauw verder!

Enkele bekende managers in de urbanscene zijn Breghje Kommers (jaja, de ex van Ali B) Nathan Moszkowicz, Brahim en Mo Fouradi en Bart van Houten. Maar er zijn er uiteraard nog veel meer.

Het klinkt misschien logisch. Het managen van een artiest, maar wat komt hier allemaal bij kijken? Meer dan je denkt!

Over het algemeen kan je stellen dat een manager ervoor instaat om voor de artiest een langetermijnvisie uit te werken én om de artiest vervolgens bij te staan bij elke stap op weg naar het gestelde doel. Simpel gezegd: een manager doet alles behalve muziek maken, maar is hier uiteraard wel bij betrokken.

Een manager word als sleutelfiguur in het leven van een artiest of band gezien. Dit houdt in dat een manager een belangrijk persoon voor een artiest of band is die zowel zakelijk als persoonlijk de artiest helpt met verschillende werkzaamheden. De manager begeleid de artiest, bevordert de zakelijke belangen en houdt zich bezig met het uitstippelen van een route. Als manager regel je vooral zakelijke dingen zodat de artiest zich volledig kan focussen op het creatieve proces van muziek maken.

Daarnaast heeft een goede manager juridische, financiële en marketingkennis, oog voor talent en een groot netwerk met verschillende contacten om zich heen. Kun je deze punten allemaal afstrepen en ben je geïnteresseerd in dit vakgebied, dan zou je het kunnen overwegen hier iets mee te gaan doen.

Wat veel managers vergeten is de PR van een artiest. Zorg dat je artiest positief en goed in de media komt. Stuur jouw PR van jouw artiesten dus naar ons of naar andere media. Reclame is reclame, doe het goed!

Op zoek naar een baan als artiestenmanager?

check this out!

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments