HomeWritingWat is Dumpert? Lees het hier!

Wat is Dumpert? Lees het hier!

Wat is Dumpert? De website voor jongeren en filmpjes. Maar is deze website wel zo goed voor jongeren? Wij bespreken op Life of an Artist ook andere blogs en websites die populair zijn of die net nieuw zijn. Maar Dumpert is niet nieuw.

Uiteraard is dit geen concurrent, want het concept is heel anders en focust zich op filmpjes.

Is dit wat we jongeren willen meegeven anno 2022? Wij hebben onze twijfels.

Het omschrijft zich als de plek voor je dagelijkse entertainment. Met de leukste filmpjes en foto’s voor als je even geen zin hebt in werk, studie of menselijk contact.

De website heeft miljoenen bezoekers en bestaat inmiddels al langer dan 15 jaar. Dumpert is de mediawebsite en mobiele app van Mediahuis Nederland.

Gebruikers kunnen hier filmpjes en foto’s uploaden en hier een waardering aan geven door middel van kudos. Aan de hand van de hoeveelheid kudos wordt dagelijks een top vijf samengesteld met populairste items. Gebruikers kunnen ook reacties plaatsen. Ook wordt er materiaal geplaatst waarop deelnemers zichzelf laten zien (of een persiflage op de zogenaamde “reaguurders”). Het komt regelmatig voor dat een filmpje opnieuw wordt geplaatst. Vaak gaat dit gepaard met het nodige commentaar.

Er komt van alles voorbij op deze website. Maar ook op deze website worden veel mensen belachelijk gemaakt.

Het eerste filmpje op Dumpert werd geüpload op 20 maart 2006. Het bedrijf bestaat inmiddels dus al 16 jaar.

Sinds eind 2011 heeft Dumpert een app die inmiddels meer dan een miljoen keer is gedownload.

Een aantal adverteerders is gestopt met adverteren op de website, omdat de site als vrouwonvriendelijk wordt ervaren.

Wij vragen ons af wat onze lezers van Dumpert vinden?

Wordt het niet tijd voor meer positieve media? Zoals deze site: voorpositiviteit.nl. Inspirerende content en spreuken. Deel en share!

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments