HomeWritingWat levert een blog op? Benieuwd?

Wat levert een blog op? Benieuwd?

Wat levert een blog je nou eigenlijk op? Kan je leven van een blog? Kan het je fulltime baan zijn?

Ja dat kan zeker, maar dat kost wel veel tijd. Verder kan bloggen je ook veel andere dingen opleveren. Dingen waar je misschien helemaal nog niet bij stil had gestaan.

Lees vooral verder.

Enkele leuke dingen die een blog je kan opleveren:

1.Schrijfplezier

Ben jij gek op schrijven? Is het echt jouw uitlaatklep? Wil jij daarnaast graag anderen inspireren en helpen? Dan is een blog de manier voor jou. Zie het als een leuke hobby, een vrije tijdsbesteding.

2.Schrijfervaring

Ben jij een journalist in opleiding of studeer je iets met media of communicatie? Door te bloggen krijg je meer schrijfervaring en dat kan je weer helpen met je studie. Voor je studie moet je waarschijnlijk ook veel schrijven. Daarnaast kan een blog je uiteindelijk helpen bij het vinden van een journalistieke baan of een andere baan in de media wereld. Een blog is gewoon een soort CV tegenwoordig. Zeker anno 2022. Het geeft aan hoever jij bent op communicatief gebied en hoe goed jij kan schrijven. Het geeft ook aan hoe creatief je bent.

3.Een hobby/passie

Verveel jij je vaak en ben je op zoek naar een hobby? Bloggen is voor veel mensen gewoon een leuke hobby. Een tijdverdrijf. Zie het als een hobby en wie weet waar het schip strand. Verwacht niet teveel de eerste paar jaren. Het is ook gewoon leuk om creatief bezig te zijn en te schrijven voor je familie en vrienden. Focus je dus op content waar mensen naar zoeken, maar zorg ook dat je aanwezig bent op social media. Denk dan aan facebook, Instagram, Youtube, TikTok etc. Als je wat geld hebt kan je dit investeren in social media adverteren of Google adverteren. Jouw blog moet bekendheid krijgen. Zo komen de mensen terug.

4. en last but not least: een fulltime job en inkomen

Zoals we al zeiden bloggen kan je fulltime job zijn. Het kan je veel geld opleveren. Voor vele bloggers is het een leuke bijverdienste, maar diegene die het groot aanpakken en volhouden kunnen er veel geld mee verdienen. Ben je benieuwd naar rijke bloggers? Lees dit dan eens.Dit zijn meestal wel Engelse bloggers.

Je kan geld verdienen door middel van advertenties (Google Adsense onder andere), maar ook door affiliate marketing en gesponsorde content. Heb jij goede statistieken? Gemiddeld 10.000 unieke bezoekers per maand (Of misschien al wel veel meer) en een goede DA waarde? Dan krijg je aanvragen voor gesponsorde artikelen. Probeer met alle 3 de manieren een fulltime inkomen te verdienen.

Slijp dat potlood and start writing!

En geniet er ook een beetje van!

Bron: eigen leven. Beeld: Unsplash

mandy
mandy
Founder & Owner Life of an Artist & Carriere Tijd + Founder & Owner, writer iammandyb.com (English). add me on facebook or LinkedIn and lets do business. Loving to build business and become part of a team: Mandy Buddenberg
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments