HomeWritingWat verdient een hoofdredacteur? Kom er gauw achter!

Wat verdient een hoofdredacteur? Kom er gauw achter!

Wat verdient een hoofdredacteur nou eigenlijk en wat is dat precies?

Wat is een hoofdredacteur?

Een hoofdredacteur leid de redactie van een krant, tijdschrift, website, radio- of televisieprogramma. Sounds like: leadership?! Jij bepaalt in overleg met de redactie, de inhoud van een rubriek, stippelt de koers uit en ontwikkelt de plannen.

Je ontwikkelt ideeën voor de krant of website, bedenkt onderwerpen voor artikelen en reportages. Je stuurt de redactie aan en je motiveert en inspireert redacteuren en freelancers door het aandragen van suggesties en je geeft feedback.

Waar kan je werken als hoofdredacteur?

Zoals we al aangaven hierboven, bij allerlei soorten media. Waaronder kranten, online websites, televisie, radio etc.

Welke eigenschappen heeft een hoofdredacteur?

Je beschikt over een goed taalgevoel. Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal, zowel mondeling als schriftelijk. Je moet creatief en innovatief zijn. Het is belangrijk dat je breed maatschappelijk ontwikkeld bent en geïnteresseerd bent in de wereld om je heen. Je moet stressbestendig zijn en last but not least: je moet leiding kunnen geven en dus een leider zijn. Je moet redacteuren kunnen motiveren en inspireren.

Wat verdient een hoofdredacteur nou eigenlijk?

Het ligt er natuurlijk helemaal aan of je werkzaam bent op een grote redactie waarbij er veel mensen aangestuurd moeten worden of dat je op een kleine redactie werkt. Daarnaast bepaalt het aantal jaren dat je in dienst bent ook je salaris. Maar het gemiddelde salaris ligt tussen de 3500 en 5000 euro voor een hoofdredacteur. Not bad right?

mandy
mandy
me, myself and I.
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments