De televisie wereld. Wat willen jongeren nou echt zien op tv? We leven in een wereld waar Netflix en Videoland overheersen voor jongeren en jongeren dus minder televisie kijken.

Hoe kunnen we dit probleem oplossen? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat de televisie wereld over 20 jaar niet zijn einde kent?

Hoe kan je nou programma’s maken die ook voor jongeren interessant zijn?

Ten eerste, vonden wij Tycho in de jeugdcriminaliteit erg interessant, omdat dit “real life” is. Geen “Keeping up with the Kardashians”, wat een hoop bullshit is en niet het echte leven is. Nee keeping up met wat er echt gebeurt in Nederland en hoeveel armoede er eigenlijk is. Wat er speelt onder vele jongeren. De gram lijkt zo leuk, maar veel is nep en er zijn maar een handje vol artiesten en influencers die echt veel geld verdienen. Jongeren verkijken zich hier op en dit kan jongeren zelfs depressief maken. Er staat in deze maatschappij veel druk op jongeren.

Jongeren weten vaak niet wie ze zijn (identity problems), wat ze willen en hoe ze aan geld komen. De meeste jongeren kunnen niet rondkomen. Niet voor iedereen is een 9 tot 5 baan weggelegd of een baan bij de supermarkt. Sommige vervelen zich hier dood en kunnen hier niet tegen. Laten jongeren zien wat voor bijbaantjes er allemaal zijn en wat ze hiermee kunnen verdienen. Laat jongeren zien dat er meer is dan social media.

Maar weten jongeren ook dat in ze bijvoorbeeld als begeleider in de zorg kunnen werken (met een diploma uiteraard) en dan ook avond/nachtdiensten kunnen werken? Het werk leven bestaat niet alleen uit 9 tot 5. Er zijn veel beroepen die ook andere mogelijkheden geven. Laat jongeren de mogelijkheden op televisie zien en laat ze kennismaken met hun toekomst.

Wat dacht je van een programma waarbij je jongeren laat kennis maken met verschillende studies. Waarbij ze gaan meelopen met verschillende mensen en zo ook de rest van de televisie kijkende jongeren laat zien welke studies nou interessant zijn, maar ook welke studies nou geld opleveren later. Je wilt natuurlijk iets doen wat je leuk vindt, maar je wilt ook graag geld verdienen. Een kijkje in de studie wereld van….Een criminoloog? Of een kijkje in het studie leven van een psycholoog? Of rechten student? Wat kan je nou eigenlijk precies met rechten? Naast het worden van advocaat uiteraard.

Of wat dacht je van jonge online ondernemers door jongeren laten interviewen? Zodat ze kennismaken met de wereld van online ondernemen. Wij willen jongeren al op weg helpen met onze shop: het stappenplan voor een succesvol blog/brand/business. Ondernemen is niet alleen voor de rijken.

Aangenaam, Mandy: genoeg ideeën voor concepten voor de televisie. Niet alleen voor internet websites. Voor de wereld van jongeren van nu, waar internet en Netflix overheersen.

Interesse? Zie je creatief talent? Neem contact op.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here